Därför dumpar hon sina män

Jennifer Lopez låter karriären gå före kärleken

1 av 2
RELATIONER

Hon har blivit utsedd till världens sexigaste kvinna – två år i rad.

Och hon avverkar pojkvänner och äkta män på löpande band.

Nu är superstjärnan Jennifer ”J Lo” Lopez, aktuell för huvudrollen i regissören Lasse Hallströms nya storfilm.

Jennifer Lopez förhållandena till de två exmakarna är bra, i alla fall enligt Jennifer Lopez.

Första maken Ojani Noa beskriver hon som en ”sweetheart” och dansaren Chris Judd, som hon officiellt skiljs från den 26 januari, är en ”juvel”.

– Vi kommer att vara vänner för alltid, säger hon.

Med musikmogulen Sean ”Puff Daddy” Combs, som hon också var på väg att gifta sig med, verkar det vara en annan historia.

– Gamla nyheter, säger Lopez kort.

Så gjorde hon också slut på alla hjärtans dag, efter att P Daddy friades för inblandning i en skottlossning.

I dag är Lopez förlovad med filmstjärnan Ben Affleck som tidigare haft ett kärleks/vän-förhållande med skådespelerskan Gwyneth Paltrow. Det tog slut först när han blev nykter alkoholist.

Skvallerkrönikörer och tv-komiker i USA har älskat att hitta olika formuleringar för att fyndigast beskriva hur kort tid Afflecks och Lopez förhållande kommer att hålla.

”Det blir hennes tredje äktenskap och det första för honom. Men inte det sista för någon av dem.” Skojade någon.

”Det här är verkligen den riktiga varan. Det kan hålla två, kanske tre år.” Skrev någon annan.

Jennifer Lopez säger till Harper’s Bazaar att hon förstår att folk undrar, men mest därför att hon och Affleck är så olika och tidigare har haft förhållanden med helt andra personlighetstyper.

– Vi har pratat om det många gånger, om hur folk ser honom med en viss typ av person och mig med en annan typ av person. Sedan är vi två tillsammans och de undrar hur det gick till.

– Men han är min partner och min bäste vän. Vi pratar om allt och stödjer varandra till slutet. Han är briljant, smart och kärleksfull. Jag respekterar honom. Och han lär mig saker.

Men cynikerna har redan sin åsikt klar:

– Hon är kär i kärleken. Det är ett beroende, säger psykologen Enid Reed.

Och ex-maken Ojani Noa, vars äktenskap med J Lo varade i 15 månader 1997, varnar Affleck:

– Bröllopslöften betyder inget för henne. Om hon klev ner i sängen så lätt med dig, tror du inte att hon kommer att göra det med någon annan?

Men han säger också att han aldrig känt en sådan lycka som med Lopez.

– Hon vet hur man tillfredsställer en man. Men hon går vidare när hon blir trött på att sova med samma man, säger exmaken och kallar henne en ”kall, hjärtlös modern Elizabeth Taylor”.

Lopez fortsätter en tradition av amerikanska berömdheter som älskat för ofta, gift sig för ofta och skilt sig för ofta. Arketypen är Elizabeth Taylor och likheterna är uppenbara.

När Elisabeth Taylor var 32 är var hon redan inne på sin femte man, Richard Burton, minst lika berömd som Ben Affleck. Deras kärlekshistoria dominerade nyheterna hela 1964 – minst lika stort som Affleck och Lopez gjort 2002 – efter att Taylor dumpade sångaren Eddie Fisher som skilt sig från sötnosen Debbie Reynolds för att gifta sig med Taylor.

Som skådespelerska kommer Lopez aldrig att bli en ny Taylor. Hon har inte Taylors komplexitet som skådespelerska men yrkesmässigt är Lopez en Taylor för 2000-talet, en mångkulturell Latino Liz som inte bara är skådespelare utan också sångerska och dansare. Dessutom har hon en egen klädlinje och ett parfymmärke, Glow. Beskrivningen av Glow kan lika gärna gälla Lopez:

”En sann reflektion av den moderna, självständiga men ändå passionerade kvinnan.”

En av Elizabeth Taylors parfymer hette – ”Passion”. Dessutom har de ett liknande motto:

– Min filosofi har alltid varit att vara lycklig för ögonblicket, säger J Lo.

– Ju mer, desto bättre, sa Taylor en gång.

Men där Taylor verkat ha menat allting – från kärlek till sprit, tabletter och filmer – verkar Lopez nöja sig med två saker: karriär och män.

Otrohet kostar 45 miljoner

Ben Affleck.
ARTIKELN HANDLAR OM