”Man måste tro på sann kärlek”

RELATIONER
Foto: Tony Duran

Och trots alla förhållanden verkar Jennifer Lopez allra största passion vara karriären.

Hon har jobbat hårt för att uppnå sin nuvarande position.

Fortfarande går hon upp tidigt på morgonen och tränar innan hon åker till en filminspelning som följs av en skivinspelning som följs av en videoinspelning som följs av en fotografering.

Ungefär. För cirka ett år sedan blev hon utbränd.

– Men jag har blivit bättre. I dag kan jag strunta i vissa saker, säger hon när Aftonbladet Söndag träffar henne i New York inför filmen ”Maid in Manhattan”.

Där spelar hon i stort sett sig själv. En enkel tjej från fattiga New York-stadsdelen Bronx med bakgrund från Puerto Rico som drömmer om att bli något större än vad hon förväntas kunna bli.

Det är ett tema som J Lo upprepar om och om igen under den kvart vi får äran att träffa världens just nu hetaste berömdhet.

Inför intervjun påpekar filmbolaget att det är absolut förbjudet att fråga någonting om hennes kärlekskarusell. Då kommer intervjun att omedelbart avslutas. Vilket blir bisarrt eftersom det är en kärleksfilm och eftersom hon redan i andra pr-intervjuer inte gjort annat än att prata om Ben Affleck.

Lopez är full av prat och skratt. Hon säger ”du vet vad jag menar” i varannan mening som de flesta från Bronx och är – precis som nästan alla filmstjärnor – mindre roliga att prata med än att läsa om. Det handlar om att föra fram sitt budskap.

Andra stjärnor i filmen – Ralph Fiennes, Bob Hoskins, Natasha Richardson – berättar alla samma sak om J Lo:

– Hon var oerhört professionell, oerhört fokuserad, det fanns inga divalater vid inspelningen. Hon kom in och gjorde sitt jobb skickligt. Sedan gick hon. Vi lärde inte känna henne, vi umgicks aldrig utanför inspelningen.

– Det är mycket imponerande, säger regissören Wayne Wang. Hon har minst tre, fyra andra liv. Men dem lämnade hon i trailern.

Regissören Wang berättar också att det inte var helt lätt att göra världens glamourösaste veckopressflicka till en enkel städerska som helst ska vara osynlig.

Men Lopez bara skrattar.

– Ah, det var lätt. Det var bara att ta på den där fula städerska-uniformen.

Känner du igen dig i henne?

– Ja, det är klart. Vi har exakt samma bakgrund. Jag kan också relatera till hårt arbete, att ha mål och komma från ett ställe där de säger att ”du kan inte göra det”.

– Min mamma växte upp på 50-talet, det var en annan tid. Vi har växt upp mer självständiga på 80- och 90-talen. Tillfällena finns där men mentaliteten från din bakgrund håller tillbaka dig.

– Det handlar om att inte vara rädd, att ta chansen och ösa på. Jag tror att folk kan göra det. Om du drömmer, ta chansen! Låt inga små röster i ditt huvud hålla tillbaka dig.

Hur känns det nu, en tjej från Bronx som är den hetaste flickan i världen?

– Ah? jag hör det där, jag vet inte?

Det måste ha varit ditt mål som du arbetat hårt för?

– Jag ville bli en artist, en skådespelerska. Jag ville göra musik, ge ut skivor och vara med i filmer. Det var alltid min dröm.

Du sjunger i din nya hitsingel att du fortfarande är ”Jenny from the block”? Är du verkligen samma tjej?

– Många har svårt att tro på det, eftersom medierna säger motsatsen. Men jag känner inte att jag förändrats på något sätt. Jag arbetar mer och jag har haft tur. Jag behandlar inte min familj annorlunda. Mina vänner är fortfarande desamma. Den aspekten har inte förändrats.

– Och ja, jag har på mig tjusiga kläder och jag bor inte i Bronx. Jag gillar den förändringen, men låt er inte luras!

Hur behandlar dina gamla vänner dig?

– Ja, det är så man vet vilka som är ens riktiga vänner. Folk ser på dig på ett annorlunda sätt, eftersom de ser dig på en filmduk eller på tv.

– Folk som jag känt sedan jag var fem år tittar på mig på ett konstigt sätt! Jag måste säga: ”Hallå, det är JAG! Varför beter du dig så knäppt!”

– I går tittade jag på intervjuer från när jag började och vet du vad – det var samma svar, samma allting och jag tänkte: ”Åh min Gud, jag var lika knasig då som jag är nu!” Jag kanske utvecklas senare i livet, haha.

– Det var roligt att kolla på. Eller, det var det inte. Det var konstigt, men samtidigt blev jag glad för jag vet att jag är densamma.

Hur ska du behandla dina barn?

– Jag ska försöka vara stödjande mot mina barn, vad de än vill göra. Jag tror verkligen att du kan nå allt du vill nå.

När ska du skaffa barn?

– Mm, jag vet inte, jag vet inte.

Måste man vara romantisk själv för att spela i en romantisk komedi?

– Mm, lite. Man måste tro på hela idén om sann kärlek. Att drömmen finns.

– Filmen ger hoppet om att en vanlig, arbetande flicka kan höja sig från det och att drömprinsen kan komma och ta dig med storm.

Kanske heter hennes drömprins Ben Affleck.

Kanske blir det tredje gången gillt.

Kanske sitter inte Jennifer från kvarteret hemma i Bronx 70 år gammal och singel efter åtta äktenskap som Elizabeth Taylor gör i dag.

Det hoppas vi på.

Jennifer Lopez

Fler kvinnor som älskar för ofta...

Fredrik Virtanen