Tungkyssar på en öde tropisk strand

Så vill Aftonbladets läsare bli kyssta

RELATIONER

Naturliga kyssar utan läppstift är det bästa. Det är Aftonbladets läsare överens om när de svarar på den stora kyss-enkäten. Nio av tio bland både män och kvinnor föredrar osminkade läppar när de ska pussas.

Foto: Mikael Gustavsen
Både män och kvinnor vill helst bli kyssta på munnen.

Nästan lika många, 83 procent av männen och 76 procent av kvinnorna, föredrar tungkyssar framför en mer återhållen kontakt utan tunga. Nästan hälften bland båda könen vill helst att munnen är föremålet för den andres kyssar. Däremot tycker nästan dubbelt så många män som kvinnor om att bli kyssta på en intim kroppsdel. Kvinnorna föredrar i större grad nacke och hals.

Män föredrar sängen

Enda frågan där män och kvinnor har olika förstahandsval är på vilken plats i världen de fysiska kärleksförklaringarna ska ske. Medan männen allra helst håller sig hemma i sängen, vilket verkar naturligast om de vill bli kyssta på intima kroppsdelar, tycker kvinnorna att en öde tropisk strand är bästa stället att utöva aktiviteten på. Sängen kommer på andra plats för kvinnorna, men tätt inpå följer parken som favoritställe.

Så svarade läsarna på enkäten

Lotta Zachrisson