Rätt på foten

Stor guide till de häftigaste stövlarna och stövletterna

RELATIONER

Långa eller korta skaft, spetsiga tår eller fyrkantiga?

Aftonbladet valde bland vårens trendigaste stövlar och kängor.

Foto: stefan wallgren
Låga stövletter i svart skinn är trendigt i vår. Här i design av BlaaK från catwalken i London.

Hur många gånger har jag inte stått fullt påklädd i hallen, superstressad, och stirrat på skohyllan? När man är sen och måste springa till bussen är älsklingsbootsen med de höga klackarna ett omöjligt val. Tar jag de platta ökenkängorna passar de inte till mina flärdiga piratbyxor. Kanske att de raffiga röda cowboybootsen blir bättre? Typiskt, fel klack!

Skor och stövlar är ett kapitel för sig. Vad är det som gäller på skofronten och vilka kläder och skor passar i hop? Vi bad trendanalytikern Cay Bond om expertråd.

– Trenden går mot ett lite rundare skomode. Även om det spetsiga skomodet håller i sig ute i handeln så börjar vi se allt mindre kantigheter. I alla modesammanhang ser man nu ett stramare skomode med renare linjer och fotvänliga modeller. Klumpigheter eller plastiga effekter är ute, berättar hon.

Sportiga vinterskor

– För tillfället är stövlar aktuella och det passar ju oss perfekt här i Skandinavien. Jag har sett allt från stövlar med nerhasade skaft till rustika mockastövlar och smock. Parallellt med det här kommer det även sportiga varianter av vinterskor som närmast påminner om boxarkängor, berättar Cay Bond.

Bildextra

Trendigt just nu:

Inköpsställen:

Agneta Elmegård