Sökes: blonda, slanka svenskor

Rik, amerikansk ungkarl ska dejta snygga singlar i ny såpa

RELATIONER

En amerikansk, rik man som åker världen runt för att söka rätt på en hustru.

Det är temat i en ny dejtingsåpa som förbereds i USA.

I mars kommer han till Kiruna för att träffa snygga, svenska singeltjejer.

Foto: Andreas Lundberg
schablonbild Blonda, snygga svenskor sökes till såpan. Victoria Silvstedt är schablonbilden av den svenska kvinnan i USA och har hittills fått två filmroller som ”Inga from Sweden” och en som ”Ingrid from Sweden”.

Såpan ”Around the world in 80 dates” innebär att en amerikansk ungkarl åker jorden runt för att dejta potentiella fruar. Priset är 100.000 dollar som mannen och den vinnande kvinnan får spendera på resor, restauranger och andra upplevelser, skriver Metro.

Amerikanen kommer besöka Paris, Venedig, Rio de Janeiro, Bangkok, New York – och Kiruna. Där väntar 12 blonda, snygga, utåtriktade och roliga tjejer på att få gå på dejt med honom.

Kravet är att kvinnorna ser ”svenska” ut.

– Det betyder att det ska se trovärdigt ut i programmet att man är från Sverige. Så man ska vara slank, blond och blåögd, för det är så de tror att vi svenskar ser ut, men jag kommer ta med ett par brunetter och rödhåriga också. Man ska se naturlig och frisk ut, punk-Bettan platsar nog inte, säger Charlotta Hansen, casting director på Hansen Casting Bureau som väljer ut svenskorna till programmet, till Metro.

Klyschbilder

I samtliga länder är det klyschbilden av landet som visas. I Sverige blir det snötäckt mark och renar, i Venedig romantik på italienskt vis.

Svenskan som går vidare av de tolv får resa med privat jetplan till Los Angeles tillsammans med ungkarlen. Där hålls finalen.

Det är mycket möjligt att tv-programmet även visas i svensk teve, uppger produktionsbolaget Nash Entertainment.

Hanna Blanksvärd