– Jag vägrar plastikoperera mig

Sverigeaktuella Susan Sarandon om åldersnojan, botox och de ”farliga” mammarollerna

RELATIONER

HOLLYWOOD

Hollywoods kvinnliga stjärnor har klippkort på fettsugningar, ansiktslyft, peeling och botox.

Susan Sarandon vägrar delta.

Hon tror att beslutet har räddat hennes karriär.

Foto: ap
Goldie Hawn och Susan Sarandon i London på galapremiären av sin nya film ”Banger sisters”.

– Det är så många som har ”fixat” sina ansikten. Snart är det bara jag och Christopher Walken kvar som kan porträttera våra verkliga åldrar, säger hon till Aftonbladet.

Även om uttalandet följs av ett leende är det inte säkert att den Sverigeakutella skådespelerskan i ”Banger sisters” menar det som ett skämt.

Medan hennes kollegor slåss mot rynkorna har hon valt att acceptera dem. Medan kollegorna ljuger om sina åldrar lägger hon korten på bordet.

- Jag är 56, säger hon.

Ville inte fylla 50

Tro för den skull inte att Sarandon haft ett problemfritt förhållande till naturens gång.

– Jag påstår inte att jag såg fram emot att fylla 50. Ändå är det bättre än alternativet. 50 är inte lika märkligt som det var när min mamma var i den åldern. Jag är bara en av många som är aktiv och tillåter mig en rad möjligheter.

Hon uppger att det har med inställningen att göra.

– Jag äter nyttigt, håller mig i form. Jag fick barn så sent att det hjälpt mig att hålla sinnet ungt.

– Kvinnor begär mer i dag. Vi stänger inte längre butiken vid en viss punkt och drar oss tillbaka. Jag är inget undantag. Det är en trend.

Fick hjälp av dottern

I ”Banger sisters” spelar Sarandon en snobbig och tillknäppt mamma vars dolda förflutna som rockgroupie avslöjas när hennes gamla partykompis (Goldie Hawn) dyker upp.

Rollen är Sarandons tredje raka som mor, efter ”Igby goes down” och ”Moonlight mile”.

– Det finns en stigma i Hollywood att den som en gång spelat mamma har förlorat sin sexighet. Men jag tror inte på det. Dessutom är föräldraskap dynamiskt och har så många bottnar. Varför skulle någon vilja tacka nej till såna roller?

Kanske underlättades Sarandons beslut eftersom hennes äldsta dotter, 17-åriga Eva Amurri, fick rollen som en av hennes tonårsdöttrar.

– Eva ville själv bil skådespelerska. Jag var bara glad över att hon var intresserad av något. Det är så lätt att priviligerade barn inte lockas av något.

Susan Sarandon

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM