Hår i vår

RELATIONER

Antikt, barnsligt och maffiainspirerat.

Så vill kändisfrisörerna att du klipper dig i år.

– Jag älskar maffiafrisyrerna. De är helt rätt just nu, säger frisören Mariana ”Robinson-Mirre” Dehlin, som betygsätter årets trender åt Aftonbladet.

Foto: Foto: LOTTE FERNVALL
Robinson- mirres betyg Mirre Dehlin, frisör och Robinsondeltagare, föll för maffialooken. "Det är nog de som kommer att synas på gatorna", säger hon.

Årets frisyrtrender premiärvisades i går på Grand Hotel i Stockholm.

Kändisfrisörerna på Björn Axén har tagit fram nio frisyrer som enkelt kan sammanfattas i tre kategorier: antik sagovärld, barnsligt och maffia.

Aftonbladet tog hjälp av Mariana Dehlin, 35, – frisör sedan 18 år tillbaka och just nu "Robinson-Mirre" med svenska folket - för att betygsätta trendklippningarna.

Vill gifta sig i sagohår

Hon hittar genast favoriter i de olika kategorierna.

– Maffiafrisyrerna är nog de som främst kommer att synas på gatan. Men den flätade sagofrisyren skulle jag gärna gifta mig i, säger Mirre Dehlin.

Hon är fortfarande kvar i Robinson som utmanare på "Andra sidan", där de utslagna deltagarna får kämpa till sig en plats i finalen.

Under de första dagarna på den ensamma ön fick hon en riktig överraskning - i land flöt en full schampoflaska.

– Vad är oddsen för det? Det var ju inget kanonmärke, men när Anders Lundin kom över fick jag äntligen vara nytvättad i håret, säger Mirre Dehlin.

Johan Edgar