Robinson-Leifs kärleksskola

– Jag uppvaktade min Anna i över fem år

RELATIONER

Ge dig hän varje dag.

Våga blotta dig för din partner. Det är Leif Svenssons recept på ett lyckligt förhållande.

Foto: Jesper Söderlund
”Anna är lugn och sansad och håller mig tillbaka när jag rusar fram för snabbt. På så sätt kompletterar vi varandra väldigt bra”, säger Leif Svensson om sin fästmö.

Kärleken till fästmön Anna Gunnarson, 31, är stor. Leif Svensson, 31, har svårt att finna orden när han ska beskriva sina känslor för henne.

– Anna är det bästa jag har. Hon är så otroligt vacker och stimulerar mitt öga dagligen. Hon är helt enkelt min drömkvinna.

Sedan snart nio år är de ett par.

– Jag uppvaktade Anna i över fem år. Ett tag var hon tillsammans med en annan kille. Det krävdes många komplimanger och ”sista dansen” på Stadshotellet innan hon blev min.

Det är två veckor sedan Anna friade till Leif på Robinson-ön inför 2,5 miljoner tv-tittare. Tidningarna skrev spaltmetrar om deras kärlekshistoria. Leif själv tar det med ett stort lugn.

–Det viktiga i ett förhållande är att man vårdar och håller liv i kärleken.

Hur gör man det?

– Man ska akta sig för vanor. När varje dag är densamma och man börjar ta saker och ting för givna är man på väg åt fel håll. Jag lever väldigt impulsivt och planerar inte så mycket. Dyker det upp någonting oväntat hakar jag oftast på, säger Leif.

De är ”tajta”, han och Anna. Hans jobb som kringfarande snickare och de många nätterna borta från Anna och hemmet i Vedevåg sätter hård press på förhållandet, men de klarar det bra.

– De stunder vi tillbringar ihop blir oerhört speciella. Om man jämt är tillsammans är det lätt att man sliter på varandra.

Att våga bjuda på sig själv och visa sitt innersta för sin partner är viktigt, tror Leif.

– Man får inte de där riktigt täta banden om man inte vågar blotta sig fullt ut. Jag är väldigt öppen med mig själv. Anna är mitt allt och jag känner att jag kan visa mig svag för henne.

Uppvaktar ni varandra?

– Ja, men på olika sätt. Jag är mer den typen som ramlar över någonting som jag tror att Anna blir glad för. Det kan vara en kaktus, en porslinsängel eller ett troll, som hon samlar på. När Anna studerade till sjuksköterska i Västerås skickade hon gulliga kort till mig mitt i veckan.

Att kärleken är besvarad råder inga som helst tvivel om.

– Leif är en otroligt kärleksfull människa. Jag älskar honom för att han är ärlig, omtänksam och att man kan lita på honom, säger Anna öppenhjärtigt.

Men vid frågan om bröllopsplanerna är det stopp.

– Det tar nog något år. Vi har inte bestämt något datum.

Robinson-Leif ger sex lektioner i kärlek

Nneka Amu