Vi blev kära på chatten

Nätläsarna berättar om kärleken på Aftonbladets chatt

RELATIONER

”Vi förlovar oss idag!”

Karin: Vill gärna berätta att jag träffade en man genom Aftonbladets chatt. Vi chattade ett tag, bytte mejladresser och träffades sen i verklighet - det var pirrigt - det gick så lätt - tycke uppstod direkt. Vi hade roligt tillsammans, men det skulle ändå ta 5 månader innan kärleken tog till liv ordentligt. I dag på alla hjärtans dag ska vi förlova oss.. vi är eniga om vilken tur vi har haft och hoppas andra detsamma.... Lycka till!

”Det började med ett modem”

Inger: På alla hjärtans dag för fyra år sedan fick jag ett modem i födelsedagspresent av en mycket gammal och god vän. En månad senare hade jag träffat min nuvarande sambo på Aftonbladets chatt.

Av alla jag chattade med den kvällen så blev det han kvar. Vi träffades för första gången till påsken det året och i juli. Förra året flyttade jag och mina barn ner till honom, efter att ha pendlat i över ett års tid så kändes det underbart. Vi har nu varit förlovade i 3,5 år och bott ihop i 2,5 år och trivs jättebra med det.

”Förlovade i London”

Linda : Visst träffades jag och min sambo hos er! I chattrummet Vinden närmre bestämt, i januari 1998!!

Sedan dess är vi tillsammans, bor tillsammans och förra året förlovade vi oss i London!

Eftersom det är relativt längesen så var det många som tyckte det var konstigt att vi hade träffats på nätet, men nu blir det ju mer och mer vanligt. Och jag tror stenhårt på att man lär känna en person väldigt bra på nätet, om man bara är ärlig och vågar lita på varandra. Vi hade tur.

”Vi gifte oss i somras”

Susanne: Jag träffade min man genom Aftonbladets chatt och i somras var det två år sedan. Vi är båda karriärmänniskor, vi har inte haft något förhållande tidigare, så fall ytliga sådana.

Och vi har sagt det om vi inte hade träffats där, så hade vi aldrig träffats i det verkliga livet. Någonstans måste man ju träffas!

Efter några dagars chatt vågade vi oss på att ringa till varandra och där satt vi i 7 timmar i sträck och pratade med varandra om livet och allt vad som berörde varandra vi bestämde oss för en träff . Inför den träffen hade vi pratat om att inte ha för höga förväntningar på att det skulle säga klick eller så. Så vi träffades och vi började vår vänskap med att ta en långpromenad till ett mysigt fik. Efter vårt möte så sa vi båda: Jo, för mig stämmer det...

Sedan så har vi faktiskt bott ihop och i somras gifte oss och på den vägen är det.

”Jag sa upp mig, och flyttade till min nätkärlek”

Bia: Jag träffade min kärlek på Aftonbladets chatt. Var där och efterlyste gamla klasskamrater från min barn- och ungdomstid. Fick i stället kontakt med en lapplänning. Vi chattade, pratade med varandra i telefon och han bjöd upp mig på en norrlandssemester.

Det var inte meningen att det skulle bli mer än 3 dagars norrlandssemester, men så hördes det berömda klicket.

Jag sa upp min tjänst och flyttade till min internetkärlek.

Och det har jag inte ångrat en sekund!

”Blixförälskade!”

Mimmi: Jag träffade en underbar man på Aftonbladets chatt i förra året.

Ingen av oss var ute efter något förhållande, men ville ändå träffas efter några veckors chattande. Redan vid första mötet var det något som tände till ordentligt, vi upptäckte massor med gemensamma intressen och värderingar......ja allt bara föll på plats. Vi blev blixtförälskade... Jag är otroligt tacksam för att jag lärde mig chatta den där kvällen på jobbet, för ett år sedan.

”Tack Aftonbladet!”

Ann: Jag träffade fakiskt min man på Aftonbladets chatt 30+ 1998.

Jag hade precis fått hemdator och satte ihop min dator och kopplade upp mig på Aftonbladet. Efter att ha varit inne på 30+ en liten stund så kom det in en kille som jag fastnade för.Vi chattade några dagar innan vi kom på att vi bodde bara en dryg mil i från varandra. Efter tre veckors chattande träffades vi för första gången. Det var inte kärlek vid  första ögonkastet men efter ytterligare tre veckor var jag fast.

Vi förlovade vi oss och gifte vi oss hemma i trädgården.

Så ett stort tack, Aftonbladet, hade det inte varit för min dator och er chatt hade jag kanske aldrig träffat min älskade make.

”Vi har fått en liten dotter”

Susanne: Hösten 1999 träffade jag en kille inne på på er chatt. Vi "dejtade" där inne i stort sett varje kväll under en månads tid och lärde känna varandra så pass bra att vi bytte telefonnummer och började ringa till varandra istället. Han bodde då i Stockholm och jag i en liten by.

Det hela gick jättefort, för efter ca två veckor efter att vi börjat prata med varandra i telefon och så träffades vi första gången.

2001 gick fort, vi pendlade upp och ner varje helg. När sommaren kom tyckte vi att det fick räcka så vi började leta lägenhet. I december flyttade jag till mannen i mitt liv. En månad efter jag flyttat upp fick vi det underbara beskedet, vi väntade barn! Lyckan var total och inte ett öga var torrt. Och föddes vår lilla ängel, och hon fick namnet Saga.

I dag har det gått 14 månader sen Saga föddes, vi är lika lyckliga och kära fortfarande.

Allt detta och det är delvis eran förtjänst, för hade det inte varit på aftonbladets chatt hade vi kanske aldrig träffats. TACK!

”28 mil mellan oss”

Maria: Jag och min sambo träffades på Aftonbladets chatt 1999 och hade pratat med varandra ett antal gånger via mejl och via er chatt när vi beslöt oss för att ringa varandra.

Det blev ett samtal på 6 TIMMAR. Det som verkligen förde oss samman var att vi bägge hade samma sorts humor och intressen, vilket innebar att vi ju som sagt hade så fruktansvärt roligt ihop vilket vi även har i dag 3 år efter.

Hur det kändes att träffas i verkligheten? Ja, det var det mest nervösa som jag varit med om. Men när han kom så var det som om alla frågetecken och funderingar bara försvann. Han var så rätt.

I dag är vi förlovad och bor tillsammans sen 2,5 år tillbaka. Livet leker och det kan inte bli bättre.

Så tack för att er chatt har ”hjälpt” oss att hitta varandra, vilket vi aldrig skulle ha gjort annars med tanke på att det var 28 mil mellan oss.

”En blick, ett klick och så var det klart”

Laila: I mitten av 1998 skaffade jag data. Jag är en kvinna som då var en bit över 50. Datan skaffade jag för att kunna hålla kontakt med min son som just då gjorde praktik utomlands. Det fanns också annat man kunde pyssla med och döm om min förvåning när jag hittade chatten.

Det var ju fantastiskt att kunna få kontakter via datorn. Det var jätteroligt och jag hittade snabbt många personer att prata med. Snart började jag chatta med en stockholmare, golvläggare till yrket. Båda två var vi superintresserade av fotboll. Han har sitt hjärta i Hammarby och mitt fotbollshjärta klappar för Helsingborg. Många turer på chatten blev det och sen bytte vi telefonnummer.

Så kom den dagen när HIF och HIF skulle mötas i fotboll. I Helsingborg. Han skulle åka ner för att övervara matchen och då tyckte vi att vi kunde träffas för att titta på fotboll. Sagt och gjort, jag tog bilen och han Hammarbybussen och så möttes vi utanför Kärnan i Helsingborg.

En blick, ett klick och så var det klart. Matchen...jo den slutade 2-2. Min chattvän åkte hem och pendlade sen mellan Stockholm och Eslöv i sex månader,och därefter gick flyttlasset till Skåne.

Nu bor vi tillsammans i ett litet radhus.

Vi två och en gammal katt.