”Min mamma var emot att Kent och jag träffades”

RELATIONER

Wanja var 25 – Kent var 19 år. I år firar de 30-årig bröllopsdag.

Foto: Åsa Sjöström
Namn: Kent och Wanja Olsson. Ålder: Wanja fyller 60 i år, Kent är 53. Bor: Bålsta. Yrke: Wanja är ekonom på Ericsson, Kent har eget företag. Barn: Döttrarna Mia, 40, Lena, 39 och sonen Daniel, 30 år.

Wanja var nyskild och ensamstående med två barn. Dessutom hade hon fått låna en skruttig bil. En sommarkväll brakade bilen ihop. Räddningen blev Kent. Han stannade för att hjälpa Wanja. Sedan bjöd han på bio.

I dag har de en gemensam son, Daniel, 30.

– Jag förstod att Kent var yngre när han bjöd ut mig, säger Wanja. Jag tyckte att det var en kul grej, men också att ”det här blir det nog ingen fortsättning på.”

– Men Kent höll sig kvar, säger Wanja och skrattar.

Kents och Wanjas föräldrar var tveksamma till förhållandet.

– Min mamma var väldigt emot, säger Wanja.

– Att jag träffade en ung kille, direkt efter skilsmässan? Jag skulle tänka på barnen och han var ju ”inte mogen” att ta hand om en familj, trodde min mamma. Kents mamma var inte heller glad åt att han träffade en frånskild äldre kvinna som hade två barn.

Det har flugit porslin

Men tiden gick. Kent och Wanja höll ihop.

– När mina föräldrar lärde känna Kent så tyckte de bra om honom. Samma sak var det för hans föräldrar.

Att deras förhållande hållit har flera orsaker.

– Det har flugit en del porslin genom köket, säger Kent. Men man måste kunna ta konflikten och gå vidare. Jag tror att många unga ger upp alltför lätt.

– Vi har haft upp- och nergångar ekonomiskt. I början hade vi det väldigt fattigt. Yngre par verkar nästan vilja ha statusen direkt.

Wanjas döttrar, Mia och Lena, är 40 och 39 idag.

– Lena var tre och Mia nästan fem, när Kent och jag började träffas, säger Wanja.

– När jag ser det i backspegeln så måste jag säga att Kent varit otroligt bra med flickorna. Han har varit ” pappa”, även om deras riktiga pappa bott i närheten hela tiden.

Kända kvinnor med yngre män:

Bättre sex och roligare vardag. Allt fler kvinnor väljer bort de ”trista” äldre männen och satsar på förhållanden med yngre män.   – En medelålders kvinna i dag har ett helt annat dejtingsjälvförtroende, säger terapeuten Eva Rusz Malmberg.   Wanja, 60, & Kent, 53:

Ulrika Svensson