”Jag bara visste att det var Han”

RELATIONER

Tina Leijonberg såg Jonny Wemmenstedt och tände direkt. Hon tog första steget, och snart fick hon veta att Jonny är yngre än hon. Fjorton år.

Foto: Mikael Ljungström
Namn: Tina Leijonberg och Jonny Wemmenstedt. Ålder: Tina är 41, Jonny är 27. Yrken: Tina är musiker, sångerska, artist, skådespelerska och programledare, Jonny är musiker. Barn: Tina har sonen Theo från tidigare förhållande. Bor: Tina bor i Stockholm, Jonny i Falköping.

– Jag har aldrig varit så här trygg i ett förhållande, säger Tina.

Det var tack vare musiken som de träffades, oktober 2001.

– Vi hade en spelning på Silja Line, säger Jonny. Tina var där och sjöng. Vi satt och tittade på varandra.

– Jag bara visste att det var Han, säger Tina. Jag var som knockad och tänkte: ”Vad ska jag göra nu?”

Tina gick fram och började prata.

– När han berättade att han är född 1975 så tänkte jag ”Åh Gud!” Men samtidigt ville jag verkligen ge det en chans.

Jonny var tveksam.

– Tina var mer framåt än jag. Jag hade just gjort slut med en tjej. Jag ville bara bo själv. Men så träffades vi mer och mer. Jag försökte trycka undan det. Men till slut gick det inte att stoppa.

Sedan förra året är Jonny och Tina ett etablerat par. De förlovade sig på nyårsafton och i juni ska de flytta ihop.

– Tina och jag har ett väldigt ”pratigt” förhållande. Tidigare har jag varit svår att komma inpå livet. Tina känner jag att jag kan lita på.

– Jag har aldrig känt mig så trygg som med Jonny, säger Tina. Jag vet att han är jättekär i mig och att han är trogen. Jag har aldrig haft det så bra.

– Jag kan märka åldersskillnaden ibland. Jonny saknar inte livserfarenhet, men jag har helt enkelt mer. Han är inte förälder, men det är jag.

– Jag blev kär i Jonny som människa och skiter i det andra. Dessutom tycker jag att killar som är födda på 70-talet är så sköna till sättet. 60-talisterna har mammor som fortfarande var hemma och saker och ting var uppdelade i könsroller.

Jonny tänkte också på åldersskillnaden till en början.

– Mest på det där med barn. Hade jag fått välja skulle jag väntat i fyra-fem år, men det kan jag inte nu. Och vi vill ha barn tillsammans.

– Det har hänt att människor skrattat mig rakt upp i ansiktet, säger Tina. Men de allra flesta i min bekantskapskrets har tagit det bra.

– En gång läste jag i en tidning: ”Tina och hennes unga pojkvän”. Det är ett tecken på att männen underskattar sig själva, de är inte värda något om kvinnan inte är yngre än de. Men killar som är födda på 70-talet har fattat att de duger som de är.

Bättre sex och roligare vardag. Allt fler kvinnor väljer bort de ”trista” äldre männen och satsar på förhållanden med yngre män. – En medelålders kvinna i dag har ett helt annat dejtingsjälvförtroende, säger terapeuten Eva Rusz Malmberg.   Tina, 41, & Jonny, 27:

Ulrika Svensson

ARTIKELN HANDLAR OM