Hur höjer man sin lön maximalt?

Läs chatten med Ann Falkinger

RELATIONER

Ann säger: Tycker du att männens löner ska sänkas eller kvinnornas löner ska höjas?

Ann Falkinger säger: Vi ska arbeta för att kvinnornas löner ska höjas. Fler kvinnor än män har en lägre lön än vad de är värda.

vvvvvv.lulea.org säger: hur höjer man sin lön maximalt? vad har du för grundtips?

Ann Falkinger säger: För att höja lönen maximalt så handlar det om att man på längre sikt jobbar på att få en höglöneposition. Ett avgörande skäl till de stora löneskillnaderna är att fler män är chefer. Du kan också göra en omvärldsbild och tänk på hur arbetskraftstillgången är i ditt område. I Stockholm idag är det brist på läkarsekreterare och de kan då höja sina löner. Man kan också kompetensutveckla sig. Ex. En kvinna som är fritidspedagog vidareutbildar sig till speciallärare och kort där efter blir arbetsledare för andra speciallärare. Hon har idag 26000 kr/månaden. Vi fokuserar mer idag på barn som har ADHD och skolor satsar mer på det. Det finns ett behov av speciallärare.

Ulrika säger: På mitt jobb får vi inte prata om vad vi har för lön..men gjorde det ändå häromdagen och upptäckte att jag ligger 1500 kr under en kollega, med samma arbetsuppgifter som dessutom jobbat 2 år mindre än mig på vår arbetsplats! Detta KAN ju inte vara rätt, eller?

Ann Falkinger säger: Det är inte ovanligt. Det kan vara att du jobbar i ett yrke där det är brist på arbetskraft, och för att få tjänsten tillsatt så måste de ibland ge en hög ingångslön. Det gäller bl.a. de som jobbar som läkare i glesbygd. Det kan komma in en ny person som får flera tusen kronor mer. Det är ett dilemma. Det är inte helt lätt att komma åt problemet. Om du upptäcker att du har 1500 mindre så kan du i lönesamtal fråga "Vad kan jag göra för att höja upp min lön?"

karro säger: Hur ska man gå tillväga om man vill ha upp lönen när man inte är fast antsälld?

Ann Falkinger säger: Utan att veta vilket jobb det gäller så kan du rikta in dig på följande 4 nyckelord som är viktigt för lönen. Prestation, Resultat, Kvalitet och Kvantitet. Du kanske har varit projektanställd för ett projekt som gick bra och det kan ge dig en möjlighet att höja lönen.

Loonda säger: Jag jobbar utomlands i belgien på ett callcenter och har märkt att samtliga män tjänar mer än mig fastän jag ger support på fler språk. Några tips?

Ann Falkinger säger: Det som spelar roll vid lönesättning är utbildning, antal anställningsår. Ett skäl till din lägre lön kan vara att arbetsgivaren har gammaldags kvinnosyn. Alla löneskillnader behöver inte bero på diskriminering. Fråga "Vad ska jag göra för att höja lönen?". Kvinnor måste lära sig att tala för sig, sälja in sig, visa framfötterna. Det kan vara att du måste bidra med ett eget ansvar, men kan även bero på annat.

barbro säger: jag skall förhandla om min lön vid byte av arbetsplats.Jag har ett arbete i ett bristyrke där jag nu är den enda sökanden. Har haft den arbetsgivaren tidigare men då Jag skall förhandla om lön. Är enda sökanden i ett bristyrke. (läkare)

Ann Falkinger säger: Är det ett bristyrke ökar möjligheterna. Din förhandlingsposition blir starkare, som om du söker t.ex. i glesbygd. Det är nu när du byter som du kan förhandla upp din lön. Gör en lista på det du har erfarenhet av, din formella utbildning, vad du är duktig på och prata med någon som känner dig och kan göra en analys av dina plussidor. Listan påminner dig om att du är bra och stärker ditt självförtroende och ta även med den under förhandlingen. Det du också måste fundera över är max och min nivå på lönen. Vad är det högsta och lägsta tänkbara för dig. Fundera över möjliga sidoförmåner t.ex. frihet i arbetstider. Det gäller att vara förberedd.

frågvis säger: hej! hur ska jag bäst löneförhandla med tanke på att företaget där jag jobbar har varslat om uppsägningar och har ett sparpaket på gång?

Ann Falkinger säger: 70 % av framgångarna i en förhandling är förberedelser medan 30 % är själva genomförandefasen. I ditt fall krävs mycket förberedelser. Det är möjligt att du inte får en krona. Fundera på om du kan ta det eller om du måste byta arbetsplats. Byter du har du en chans att höja lönen.

Richard säger: Min fästmö har en lägre lön jämfört med genomsnittliga lönen i hennes branch. Vad kan du ge henne för tips i framtida löneförhandlingar?

Ann Falkinger säger: Är jämförelsen vid samma ålder och samma uppgifter? Det kan bero på att hon måste visa mer hur duktig hon är. Ta för sig. Fler män är duktiga på det. Men det kan också vara en gammaldags kvinnosyn som råder. Hon kanske behöver kompetensutveckla sig. Det är bra att fråga sig "Vad behöver min organisation?".

patrik säger: Om företagsledningen säger att de inte tänker höja några löner detta året för lönsamheten varit dålig 2002. Hur skall jag då kunna höja min lön, jag anser att jag är värd mycket mer då jag är självgående säljare och drar in mycket pengar till företaget?

Ann Falkinger säger: Jag kan förstå om du tycker att det är orättvist. Är det missriktad solidarietet som gör att din lön hålls tillbaka trots att du är duktig? Kanske måste du fundera på om din kompetens är bättre någon annanstans.

Evalena säger: Hur gör man för att höja lönen , när man gör samma jobb som den som har 2000:-/mer i månaden

Ann Falkinger säger: Vad är skälet? Ålder kan vara erfarenhet. En 20-åring kan ha 2000 mindre än en 40-åring trots att de gör samma jobb. Så fundera på varför du har lägre lön. Om det är så att ni har varit lika länge och har samma erfarenhet. Prata gärna med ditt fackförbund och fråga hur de ställer sig. De vill gärna hjälpa till så att det blir rättvist. Arbetsledaren vill också gärna ha nöjd personal. De vill gärna ha rättvisa löner.

Tack för alla intressanta frågor och lycka till. Stå på er innan andra står på er!!!

ARTIKELN HANDLAR OM