”Jag är dålig på krogragg”

Robinson-Antoni ger upp efter några dejter

RELATIONER

Ensamheten har många fördelar enligt Antoni Matacz. Under 9 år som singel har han blivit för bekväm för ett förhållande.

Foto: Magnus Sandberg
Bekvämsingel. ”Jag vill inte se några sura miner från min tjej för att jag gör mina grejer”, säger Antoni Matacz.

Innan Antoni blev singel hade han ett fyra år långt förhållande. Nu har han varit ensam i 9 år.

– Jag har nog blivit för bekväm för att leva ihop med någon.

– För mig är det extremt viktigt att ha mitt eget liv. Jag vill inte se några sura miner från min tjej för att jag gör mina grejer, till exempel tränar jag karate väldigt ofta. Visst, jag kan tänka mig att ta ett steg tillbaka då och då.

Singellivet självvalt

Antoni tror att man hinner slita på varandra även om man inte umgås hela tiden. Han tycker att det är viktigt att längta efter sin partner också.

För Antoni är singellivet delvis självvalt. Även om han gärna vill ha en flickvän så sticker han inte under stol med att fördelarna med att vara ensam är många.

– Jag kan delta i Robinson och det kan stå i tidningen att jag har haft sex på ön utan att det är någon tjej som blir ledsen. Sen kan jag prata med tjejer på krogen, träna och resa bort när jag vill.

Dålig på krogragg

När han träffar någon ska det vara för livet. Han är inte intresserad av tillfälliga relationer.

– Om det inte säger klick efter ett par gånger fortsätter jag inte att träffa henne.

Antoni känner inte någon stress att träffa någon, men medger ändå att han jobbar ganska aktivt för att hitta den rätta.

– Jag är dålig på krogragg. Däremot kan jag lätt gå fram till tjejer på stan och fråga om de vill ta en fika. De jag har frågat har sagt ja, men alltid med en viss skräck i blicken. Jag har aldrig blivit ihop med någon på det sättet.

Familjeliv är någonting Antoni vill ha, men ännu känner han ingen stress.

– Det jag saknar är närheten och känslan av att planera och bygga en framtid tillsammans med någon.

– Jag längtar inte direkt efter barn, men om jag träffar någon som vill det så skulle jag inte få stora skälvan för det.

Ung i sinnet

Idealtjejen är jordnära, sportig och får gärna vara lite yngre.

– Äldre har också ofta barn och kanske lite trassliga familjeförhållanden. Jag känner inte för att slåss mot spöken från förr.

Bekvämsingeln

Så många singlar är vi

Hon är lyckligare än han

Svenska kvinnor trivs med att vara singlar. Männen är inte lika lyckliga. Det visar Aftonbladets undersökning på nätet. I tv-serier som ”Sex and the city” odlas myten om den ständigt partajande singeln. – Just därför är det också värre än någonsin attvara ofrivillig singel, säger journalisten Kicki Norman. Nu kommer hennes guidebok om hur man tar sig ur singellivet.

Elin Johnsson