Vi kan inte sluta gräla - ska vi skilja oss?

Varje fredag svarar tv-stjärnan Dr Phil på våra vanligaste samlevnadsfrågor

RELATIONER

Han träffade Oprah Winfrey och blev ett stående inslag i hennes show. Nu har USA:s hetaste relationsexpert Dr Phil fått ett eget tv-program som visas i svensk tv.

Foto: scanpix

Den mustaschprydde sanningssägaren Phillip McGraw från Oklahoma är känd för sina uppriktiga råd och sina uppmaningar till folk att ta sig i kragen och rycka upp sig.

I ett av programmen bad en kvinna om råd efter att hon hittat amfetamin i sin sons rum.

- Ring polisen och be dem arrestera honom, svarade Dr Phil.

- Det är bättre att han är i fängelse än ute på gatorna. Där kommer han ändå att dö snart, konstaterade relationsexperten osentimentalt.

Blev bisittare

Det behöver knappast sägas att han ofta hamnar på kollisionskurs med traditionella relationsexperter och äktenskapsrådgivare.

Hans program, kort och gott kallat "Dr Phil", är ett av USA:s populäraste med fler tittare än många andra talkshows tillsammans.

Det var när Oprah Winfrey stämdes av köttindustrin, sedan hon varit alltför kritisk mot köttbranschen i sin show, som hon träffade Dr Phil. Tv-psykologen jobbade då med att bedöma trovärdigheten hos vittnen. Kort efteråt blev han bisittare i hennes program.

Dr Phil och hustrun Robin har varit gifta i 26 år. Robin är hans trognaste tittare. Under varje avsnitt sitter hon längst fram i publiken. När showen är slut lämnar de tv-studion hand i hand.

I dag börjar Aftonbladets kärleksskola med Dr Phil. Varje fredag kommer du att få hans råd om våra vanligaste relationsproblem. Det kommer att handla om sex och romantik, olika åsikter och ilska. I dag skriver Dr Phil om gräl. När blir det för mycket och vilka gräl är fel? Lär dig att gräla utan att bli destruktiv och att lappa ihop din relation efter en konflikt.

Johan Bratt