Fem moderna sätt att träffa en ny partner:

RELATIONER

Krogen är passé.

Dagens moderna singlar har helt nya mötesplatser.

Effektivare, enklare, elegantare.

1. Gymmet

På gymet hittar du den likasinnade och har automatiskt något att prata om. Byt ut ”Kommer du hit ofta?” mot ”Ursäkta, men hur mycket tycker du att jag ska lägga på för att pumpa upp mina latissimus dorsii?”, ”Har du någon bra stretchövning för gluteus maximus?” Ett säkert ställe för den stressade karriäristen i 20- till 35-årsåldern.

2. Singelshoppa

I USA har singelshopping – då vissa varuhus slår upp portarna enkom för ensamstående – gjort succé. Flera singlar har hittat sin drömpartner mellan husgeråd och sportavdelningen. Debenhams i Stockholm är det första svenska varuhuset som provar detta. Ett bra alternativ för den ensamstående föräldern, sägs det. (Debenhams, Drottninggatan 53, Stock

holm. Telefonnummer:

08-505 740 00.)

3. Singelkryssning

Sajten Spray som har en egen dejt-sektion bjuder in sina medlemmar på en 23-timmarskryssning där singlar kan träffa varandra. Nästa kryssning är, enligt planerna, den 16 april, och under resan finns en del aktiviteter. Exempelvis speed-dating. Bred spridning åldersmässigt och geografiskt. (www.spray.se)

4. Föräldranätet

Det finns flera sajter på nätet där du kan träffa nya vänner. Föräldranätet, som har adressen www.foraldrar.com har ett särskilt forum där ensamstående föräldrar kan träffas och prata. Under rubriken ”Allt utom barn” kan du klicka dig fram till ”singelmingel” och prata med likasinnade.

5. Snabbmatshaket

På fredags- och lördagskvällarna är detta ungdomarnas palats. Men på söndagseftermiddagarna är det en perfekt mötesplats för den ensamstående helgföräldern som precis varit på biomatiné tillsammans med barnen.