Fler kändisar som blivit förföljda

1 av 3 | Foto: Lotte Fernvall
Förra vd:n för Telia, Marianne Nivert har förföljts.
RELATIONER

Jenny Berggren, 30, artist

Överfölls 1994 av en tysk kvinna som bröt sig in i bostaden, tog tag i artistens hår och höll en kniv mot strupen. I striden som följde blev Jenny Berggrens mor knivskuren.

Mathias Holmgren, 28, artist

Förföljs av två kvinnor som skickar SMS och ringer hotfulla samtal.

Carola Häggkvist, 36, artist

Uppträdde, i schlager-SM i Göteborg i slutet av februari, under hot från en man i 30-årsåldern. Förra året tvingades hon även ha dygnet runt-skydd av livvakter efter att mannen sökt upp henne i hemmet. Han har även skickat obehagliga brev med kartor över vilka vägar hon brukar köra.

Jan Johansen, 37, artist

Trakasserades för några år sedan av en tonårstjej som väntade utanför restauranger, stod längst fram på konserterna och spred falska kärleksrykten bland allmänheten.

Sofia Källgren, 32, artist

Har flera gånger fått besatta beundrare efter sig. För två år sedan började en man skicka märkliga brev och gåvor. Han byggde även en koja på hennes föräldrars tomt där han upptäcktes onanera. Mannen frikändes senare vid en rättegång.

Marianne Nivert, 62, före detta vd för Telia

Fick hotbrev av en lärare som också dök upp vid bostaden. Han har tidigare sagt till Aftonbladet att ”Vår herre kan ha synpunkter på hennes agerande som Teliachef när hon tillät att porr och sex visades i tv”. Läraren dömdes nyligen av Stockholms tingsrätt till 900 kronor i böter för ofredande.

Ulrika Messing, 35, biträdande näringsminister

Jagades av en man som hotade ministern och hennes familj. Han skickade brev och hotade henne även öga mot öga när hon var ute med sina barn hemma i Gävle. Mannen fick besöksförbud 2001.