”En tjuv stal min handväska”

Fem par berättar om bröllopsbesvären de aldrig glömmer

RELATIONER

En helt perfekt dag fick ett tråkigt slut.

Brudens handväska med nyckeln till hotellet blev stulen.

Istället för ett romantiskt rum fick Anna-Karin, 34, och Jan Eriksson, 37, åka hem till en lägenhet full av övernattande gäster.

Anna-Karin, 34, och Jan Eriksson, 37, från Köping gifte sig i augusti 2002.

”Bröllopsfesten var jättelyckad med god mat och dans efteråt. När vi skulle packa ihop våra saker för att åka till vårt hotellrum på en herrgård så var min väska plötsligt försvunnen. Jag tänkte att jag hade förlagt den någonstans, men vi kunde inte hitta den.

Efter ett tag kom några gäster tillbaka som hade hittat min länsade plånbok och ett foto på våra barn i en buske. Tjuvar hade tagit sig in under den pågående festen och tagit väskan.

På hotellet där vi skulle bo fanns ingen reception så vi var där samma dag för att checka in, hämta nyckeln och lämna våra saker, inklusive morgongåvan, på rummet.

Nu låg rumsnyckeln i min stulna väska så det var bara att åka tillbaka hem till lägenheten. Vi hade inte nyckeln hem heller så vi fick ringa på och väcka våra gäster som sov över hos oss.

Väl hemma satt vi och ringde runt för att spärra bankkort och mobilabonnemang mitt i natten. Tjuvarna hade hunnit ringa en del på telefonen, men några pengar lyckades de inte få ut trots att de försökte.

Det var ett jättetråkigt slut på en annars helt perfekt dag. Vi var också väldigt besvikna på hotellet eftersom vi fick betala för ett oanvänt rum. Vi har försökt att inte gräma oss för det här, utan tänker istället på att det trots allt var ett bra bröllop.”

Elin Johnsson

ARTIKELN HANDLAR OM