Lär dig att hitta sex- lusten på egen hand

8 tips ur nya boken av systrarna Berman

RELATIONER
Foto: ap
Tillåt dig att fantisera om George Clooney.

1 Släpp tanken på orgasm

Sänk kraven. Om du oroar dig för att du inte ska lyckas få orgasm är det stor risk att din kropp reagerar på det. Försök i stället bli medveten om andra känsliga kroppspartier – läpparna, ögonlocken, insidan av låren, skinkorna, ryggen, nacken, fötterna, öronen – med hjälp av beröring, kyssar, erotiska smekningar och lätt massage.

2 Fantisera

Tillåt dig att fantisera fritt kring ditt sexliv, antingen för dig själv eller högt inför din partner. De flesta kvinnor – och män – säger att fantasierna är så stimulerande just för att de aldrig skulle kunna inträffa i verkligheten och att de heller inte vill att de ska göra det.

3 Klä upp dig

Många kvinnor är beroende av sin miljö och behöver känna att de har det tryggt och bekvämt innan de kan njuta av sex. Kanske behöver du en stunds avkoppling för att bli av med all stress innan du kan ägna dig åt sex. Att klä sig i sexiga underkläder kan vara ett sätt att komma i stämning, liksom att tända ljus, spela lugn musik eller bada bubbelbad.

4 Gör muskelövningar

Genom att stärka muskulaturen i bäckenbotten kan du öka upphetsningen och få intensivare orgasmer. Gör så här: Knip åt som när du plötsligt vill stoppa urinflödet. Knip i två till tre sekunder och upprepa tio gånger. Gör övningen regelbundet, minst fem gånger om dagen. Ju längre du kniper desto effektivare blir övningen. Tänk på att du kan göra övningen var som helst. Ingen kan se vad du håller på med.

5. Smek dig själv

Att onanera är sunt och naturligt. Utforska och öva dig i att beröra dina könsorgan på olika ställen. Försök framkalla en känsla av äganderätt och beslutsrätt över din kropp. Målet är att ta reda på vad som känns skönt för just dig. Experimentera med att beröra dig själv på olika sätt: hårdare, mjukare, snabbare och långsammare. Andas i djupa andetag, det hjälper dig att slappna av och ökar koncentrationen och upphetsningen. När du känner dig trygg kan du låta din partner se på medan du smeker dig själv och sedan visa honom hur han ska stimulera dig på ett sätt du tycker är skönt.

6 Sluta fejka

Tala om för din partner vad du tycker om och fejka aldrig, aldrig en orgasm. Det är frestande, men det skapar en ond cirkel som är svår att ta sig ur. Genom att fejka berövar du både dig själv och din partner möjligheten att ta reda på vad som känns skönt för dig.

7 Motionera

Motion är viktigt för din sexualitet. Motion gör dig avslappnad och får dig att må bra, vilket är viktigt för att du ska komma i stämning för sex. Motion ökar produktionen av endorfiner, kroppens egna små lyckopiller, som framkallar en känsla av upprymdhet. Motion – framför allt kraftfulla aerobicsövningar - ökar blodflödet i hela kroppen, inklusive i lilla bäckenet och könsorganen, där det kan fungera som ett ”naturligt” Viagra.

8 Prova aromterapi

I sexbutiker kan du hitta dofter som får dig att känna dig mer avslappnad. Även blommor kan bidra till att skapa stämning. Det finns dessutom oljor som framkallar värme och en kittlande känsla som kan förstärka upphetsningen.

Fimpa – för bättre sex