Vilken stil väljer du i sommar?

Jessica Folcker tar pulsen på de hetaste trenderna

RELATIONER

Är det någon som vet hur man ska klä sig i sommar är det Jessica Folcker. Tillsammans med stylisterna Pontus Djanaieff och Maria Schelin har hon det senaste året tagit pulsen på modevärlden åt kanal 5 i det nystartade modeprogrammet AktuELLE.

Foto: Lars Sjögren
Jessica Folcker Ålder: 27. Bor: På landet utanför Stockholm, Yrke: Sångerska, artist. Aktuell: Tv-reporter i modeprogrammet AktuELLE i kanal 5. Familj: Mamma, pappa, bror och katten Morre. Favoritfärg: turkost, cerise, lime.

– Jag gillar snygga och trendiga kläder. Men för mig är det viktigaste att jag trivs i kläderna och att de sitter bra. Vissa av de trendigaste stilarna som kommer i vår skulle jag aldrig sätta på mig. Storblommiga mönster och asiatiska glansiga klänningar är inget för mig, säger hon.

Hur klär du dig helst?

– Jag gillar en ganska loose stil. Gärna jeans och boots till vardags, men när det är fest tycker jag om att klä upp mig lite mer klassiskt. Klädstilen beror lite på var jag är någonstans.

Vad skulle du absolut inte ta på dig?

– Shorts. Mina ben ser ut som två pinnar då.

Hur mycket pengar lägger du på kläder?

– Det varierar. Ibland handlar jag inte på tre månader och sedan kan det bli mycket på en gång.

Var handlar du dina kläder?

– På Mathilde, The stray boys, Diesel, NK och Gucci. Men mest handlar jag när jag reser utomlandsa.

Vilket mode tycker du har varit fulast genom tiderna?

– Jag gillade inte -60 talets raka korta klänningar. Jag förstod mig inte heller på det här modet ”heroinchick” att alla skulle se ut som de tog droger och gick omkring i trasiga kläder.

Vilka personer tycker du har stil?

– Peter Siepen, har grym koll på trender. Pappa Dee klär sig också jätte snyggt. Gwen Stefani i gruppen No Doubt har också cool stil.

Vad är det trendigaste du har i garderoben?

– Mina Guccibyxor som jag köpte 1999 i tjockt härligt tyg. De är fortfarande lika moderna.

Agneta Elmegård ([email protected])