47 procent fantiserar om sex på stranden

Men välj rätt land – annars kan det bli böter eller fängelse

RELATIONER

Drömmer du om att ha sex på stranden?

I så fall är du inte ensam.

I en undersökning svarade 47 procent ja på frågan.

Men välj rätt land. Straffet kan bli böter eller fängelse.

Tyska tidningen Bild har undersökt våra sexfantasier. Det visade sig att 47 procent av oss fantiserar om att ha sex på stranden.

Men det gäller att ha det i rätt land – och på rätt sätt.

I de allra flesta länder ser polisen genom fingrarna om de upptäcker att någon vill ha en privat stund på stranden. Om det inte går för hett till alltså.

Då väntar böter- eller fängeslestraff.

Sverige: – Det låter väl trevligt – om man är ensam, säger Jan-Peter Larsson, kommissarie vid polisen i Skåne.

I Sverige rubriceras det som förargelseväckande beteende och straffet är böter. Men Jan-Peter Larsson kan inte påminna sig att någon åkt fast för detta.

Danmark: I vårt grannland får man verkligen anstränga sig för att råka illa ut.

– Under mina 37 år som polis har jag aldrig hört talas om att folk har blivit bestraffade för att ha sex på stranden, säger Jørgen Ravn, polis.

Han försäkrar också att om man skulle åka fast för att ha sex på stranden i Danmark kommer polisen inte göra mer än skaka lite på pekfingret.

Tyskland: Även om Tyskland inte är känt som ett land med många stränder riskerar man upp till sex månaders fängelse om man skulle bli dömd för att ha sex på stranden.

Spanien och Portugal: På Iberiska halvön finns det goda förutsättningar att bli av med både tid och pengar om man blir tagen. I Spanien kan man få böter på upp till 700 000 kronor medan man i Portugal kan få skaka galler i ett års tid. Men det är i teorin, i praktiken ser det annorlunda ut.

– Om paret inte stör sina medmänniskor ordentligt, tittar vi på andra hållet, säger en talesman för polisen på Mallorca.

Italien: Böter på mellan 220 kronor och 2200 kronor väntar om du åker fast här. Går det verkligen hett till hamnar du i fängelse mellan tre och 24 månader.

Kroatien, Bulgarien och Turiket: I alla tre länderna finns det bötes- och fängelsestraff, men polisen försäkrar att man oftast ser mellan fingrarna om man upptäcker ett par som älskar på stranden.

USA: Även om amerikanerna har gjort låtar som ”Love is in the air”, är det bäst att vara försiktig. I både Kalifornien och Florida, två stater med fantastiska stränder, är det förbjudet att ha sex på allmän plats. I Kalifornien riskerar man hamna bakom galler från en dag till sex månader, medan man i Florida kan bli dömd till böter eller ett kort fängelsestraff.

Marocko, Tunisien och Egypten: Här gör du nog bäst i att helt enkelt låta bli. Dessutom är det en bra idé att inte sola topless.

Dominikanska Republiken: Här vill man sätta stopp för strandsexet.

– De senaste två åren har vi fått fler turistpoliser som patrullerar stränderna, säger det dominikanska turistrådet.

Åker du fast riskerar du 20 kronors böter eller tre till 24 månaders fängelse.

Peter Löwendahl-Nyrén

ARTIKELN HANDLAR OM