”Kvinnan känner sig djupt kränkt”

35-åringen överklagar friande våldtäktsdom till hovrätten

RELATIONER

En 35-årig småbarnsmamma utnyttjades sexuellt i flera timmar av sex män. Alla frikändes.

Nu överklagas domen.

- Kvinnan känner sig djupt kränkt av domen, säger hennes advokat Nils Uggla.

Här, på TB:s sportbar i Tumba söder om Stockholm, träffade tvåbarnsmamman männen som följde med henne hem.

Kvinnan träffade männen på TB:s sportbar i Tumba den 16 februari. De körde hem till kvinnan, där hon utsattes för grova övergrepp av sammanlagt sex män.

Fyra av männen åtalades för grovt sexuellt utnyttjande, men friades av Huddinge tingsrätt.

- Domskälen är väldigt korta, det är svårt att förstå hur man kommer fram till det domslut man gör, säger kammaråklagare Kristian Agneklev.

Inom kort överklagar han domen till Svea hovrätt.

"Saknar värdering"

- Jag saknar en värdering av den bevisning som åberopats. I domen anges bara lite allmänna funderingar om hon kan ha gjort detta frivilligt eller inte.

Huddinge tingsrätt skriver i domen om kvinnan: "Hon uppfattas även enligt sig själv som flirtig. Hon följde frivilligt med i bilen och hade t o m utbett sig om skjuts." Och vidare: "Hon var enligt vittnesmål glad och fnittrig när hon lämnade restaurangen."

Kristian Agneklev:

- Det är ett ganska ålderdomligt synsätt. Man har inte alls bedömt vittnesförhören och vad de misstänkta sagt i polisförhören. I vart fall kunde man ha skrivit något om det. Jag hoppas att hovrätten ska göra en mer omfattande analys.

Den 35-åriga tvåbarnsmamman får i dag regelbundet terapi hos en psykiater. Hon har skyddad adress eftersom hon utsattes för hot efter sin polisanmälan.

- Hon är i mycket dåligt psykiskt skick på grund av det inträffade. Hon försöker sakta komma tillbaka till livet, säger hennes advokat Nils Uggla.

Åklagaren kommer eventuellt att åberopa nya bevis i hovrätten.

Ytterligare en av männen som hade sex med kvinnan har identifierats och förhörts.

Kan bli nytt vittne

Han kom till polisen med sin advokat dagen före domen.

Åklagaren överväger nu om den 29-årige mannen ska kallas som vittne i den nya rättegången eller om han själv ska åtalas som gärningsman i en separat rättegång.

Andreas Harne