Du är min favorit, morsan!

Claes Malmberg:"Vi träffas när vi kan"

Foto: Stefan Mattsson
Mona Lisa Rellmark, 62, socialsekreterare beskriver sin son Claes Malmberg, 42, komiker som en slarver.
RELATIONER

Mamma har lärt mig de grundläggande sakerna: att man ska respektera varandra och behandla sina medmänniskor schyst. Vi har en bra kontakt, vi ringer och träffas när vi kan.

Ett minne från barndomen är när jag kidnappade Patrik, min tre år yngre bror. Jag ville vara enda barnet. Så kom han och fick all uppmärksamhet. Jag blev arg och drog iväg med vagnen med min nyfödda bror i, och gömde den i ett cykelskjul. Sedan dess har jag dock inte kidnappat någon.

Det bästa med Mona Lisa är att hon är min mamma. Jag har kompisar som känner ett behov i vuxen ålder att göra upp med sina föräldrar. Det har inte jag. Jag hade en bra uppväxt.

Det finns inget skämt som jag inte skulle dra för min mamma. Men förhoppningsvis har jag den goda smaken att inte dra alla sorters skämt. Vare sig för mamma eller för andra.”

Mamma Mona Lisa

"Jag skulle inte säga att han är så rolig privat."

Claes skolkade från skolan för att arbeta på teatern. Jag blev antagligen arg. Jag tyckte att han skulle skaffa sig en

utbildning och ha ett yrke.

Han är mysig och trevlig att umgås med, men jag skulle inte säga att han är så rolig privat. Jag förväntar mig inte det heller.

När vi träffas sitter vi mer och pratar nätterna igenom.

Han är ärlig, rak, oerhört generös och vidsynt. Men han är också makalöst slarvig. I dag ser jag att han har samma färg på strumporna och plånboken med sig. Det är ett framsteg.”

Läs om fler komiker och deras mammor

Sveriges roligaste män hyllar sina älsklingskvinnor – mammorna.

Ulrika Svensson