Kvinnor i 30-årsåldern lyckligare än 20-åringar

Bättre sexliv och mer pengar – livet blir bättre med åldern

RELATIONER

Kvinnor över 30 är lyckligare än 20-åringarna visar en undersökning på Handbag.com. Över 70 procent svarade att de njuter mer av livet nu än när de var 20.

Foto: HBo
”Tv-program som ”Sex and the City” och ”Kalla fötter” visar självständiga, självsäkra och framgångsrika kvinnor i 30-årsåldern. Vår undersökning visar att bilden stämmer i verkligheten.”

30-åringarna medgav att de måste jobba hårdare för att se bra ut. Men samtidigt kände de inte att det var så viktigt som tidigare. Många av kvinnorna i den här åldersgruppen hade sparade pengar på banken, till skillnad från 20-åringarna där 51 procent gjorde av med för mycket pengar. Över hälften av de yngre kvinnorna avslöjade att de längtade efter att bli 30 och äntligen få lite stabilitet i livet.

Bättre sexliv över trettio

När det handlade om sexlivet svarade mindre än en tredjedel av de under 30 att de hade regelbunden och tillfredställande sex. När de äldre kvinnorna svarade på samma frågor var 57 procent nöjda. De sa att det blivit lättare att säga ifrån om vad de gillade ha i sängen.

– Tv-program som ”Sex and the City” och ”Kalla fötter” visar självständiga, självsäkra och framgångsrika kvinnor i 30-årsåldern. Vår undersökning visar att bilden stämmer i verkligheten. Moderna kvinnor tycker att livet blir bättre med åldern, säger Handbag.coms redaktör Debbie Djordjevic till nyhetssajten Ananova.com.

Över 1000 kvinnor deltog i undersökningen.

Jenny Lindblom

ARTIKELN HANDLAR OM