”8 år senare har han fortfarande inte glömt”

Aftonbladets läsare berättar om otrohet

RELATIONER

Majoriteten av Aftonbladets nätläsare har inte varit otrogna, enligt en undersökning på Aftonbladet.se. Men resultatet visar också att en hel del faktiskt har bedragit sin partner. Av 24 894 röster var det 42 procent som svarade att de hade varit otrogna.

Många läsare har också mejlat in och delat med sig av sina erfarenheter. Här är ett urval av deras berättelser.

Foto: Rikard Laving
De flesta av aftonbladet.se's läsare skulle aldrig förlåta en otrogen partner.

SnoilerJohnny : ”Jag ångrar att jag inte kastade ut min fru”

– Man ångrar bara det man inte gjort.....

Jag kommer nog att ångra resten av livet att jag inte kastade ut min fru när hon var otrogen. Jag var väldigt svag efter sjukdom och orkade inte då, och nu några år efter, tycker jag för barnens skull att jag inte kan.

Frågan är då om man ska gå och må dåligt hela livet för att ens fru hoppat över ramen, eller må dåligt för att jag svikit mina barn.

Small: ”8 år senare har han fortfarande inte glömt”

– Jag har varit otrogen. Det var precis i början av vårt förhållande. Det var för jävligt gjort av mej och jag ångrar mej än i dag. Efter den här händelsen - som min kille ganska omgående fick reda på, bestämde vi oss för att göra slut (förstås). Men det gick bara en månad så tog han kontakt med mig och sa att jag betydde fortfarande allt för honom och att vi tillsammans skulle bearbeta det som jag gjort. I början ”motade” jag bort honom, jag mådde fortfarande dåligt av vad jag gjort. Men han gav sig inte. Ett halvår senare flyttade vi ihop med devisen att vi skulle hjälpas åt att bearbeta detta. Nu - nästan 8 år senare har han fortfarande inte glömt. Fortfarande får jag stå till svars för vad jag gjorde och tvingas svara på frågor om detaljer vid otrohetstillfället.

Älskad och sviken:” Det värsta är när ens partner sviker vänskapen”

– Tilliten i ett förhållande är svårare att få tillbaka än det faktum att ens partner givit sin kropp åt någon. Det är skillnad om ens partner kysser någon som man inte känner och som aldrig får veta ett uns om en själv. Det är naturligtvis otrohet men lättare att komma över. Svårare är det när ens partner sviker vänskapen genom att berätta om svagheter som man själv har och dessutom har en kroppslig relation. Det svider och tar hur länge som helst att komma över. Detta förstår sällan den som varit otrogen eftersom hon/han ser sig själv i första hand. Därför är det viktigt att återupprätta vänskapen och det tar tid. Jag vet inte när jag kan lita på henne igen. Vad gäller otrohet och att det inte kommer att ske igen så litar jag till 100% procent. Men hur får man tillbaka förtroendet i vänskapsrelationen?

pellejöns: ”Hustrun for på kärlekssemester när jag var på konferens”

– Jag drabbades i somras av att hustrun for iväg på kärlekssemester med en arbetskamrat medan jag var på konferens. Nu skulle jag vilja rikta en uppmaning till alla som är otrogna. Sluta genast med det. Var öppna med era partners - prata och gör överenskommelser men aldrig bara den ena i hemlighet. Ni kan aldrig sätta er in i hur er bedragne partner känner sig, och vad som händer när det förr eller senare kommer i dagen.

Beloved : ”Man ska absolut inte ge upp”

”Mitt ex var otrogen mot mig och sårade mig enormt, så mycket att jag fick ta hjälp av psykolog för att komma över det. Nu lever jag i ett jätte lyckligt samboförhållande, och är lika kär i min sambo som när vi träffades. Så man ska absolut inte ge upp bara för att man råkat ut för en "bad seed", för det finns mycket man kan gå miste om då.”

Happy woman: ”Jag skulle aldrig kunna förlåta”

”Jag lever ett samboförhållande och är livrädd för otrohet för jag skulle aldrig kunna förlåta. Jag tror att om man verkligen älskar någon och vid eventuella problem pratar och reder ut saker och har ett rikt sexliv som är varierande då ska det inte hända. Jag hade för många år sedan en relation med en gift man och vet hur de kan göra, men man kan ju inte dra alla över en kam.

Varför är man otrogen? Vad tror ni?”

Jessie2 : ”Antalet män jag träffar på krogen som har ett förhållande är stort”

”Jag har varit singel i 4 år efter en ful skilsmässa då jag lämnade min man eftersom han inte kunde hålla sig till mig. Antalet män jag träffar på krogen som har ett förhållande är stort. Och jag kan också säga att det är jag som tappar intresset när jag får reda på att dom är upptagna.

Daniella: ”Jag önskar att det kunde räcka med bara mig”

Jag har kommit på min sambo med att sms-chatta med andra tjejer på telefonsex-chatt. Har hittat "rester" av det i hans mobil. Han har inte gjort det många gånger och det var ganska så oskyldigt -hitills. Dels önskar jag att det kunde räcka med bara mig. Sedan är jag rädd för att han ska fastna för någon speciell tjej han tjattar med och börja fördra henne. Jag vet att det är lätt att bli beroende. Jag har inte vågat prata med honom om det för jag skulle känna mig som värsta moralkärringen.

Kribba1: ”Det är förödande för vilken relation som helst att inte få lite ombyte”

Sanningen är ju tyvärr att det är förödande för vilken relation som helst att inte få lite ombyte i längden, om man bara ser på det sexuella. Så antingen får man stå ut med att sexlivet inte är vad det än gång var när man som singel raggade hit och dit, men att det är värt det i alla fall. Annars får man komma överens med partnern om lite friare syn på det hela.

Man får det man ger. Man förändras, vissa tappar intresse för sex, man kan inte alltid vara samspelta på det planet. Då måste man ändra utgångspunkt också. Så kommer det alltid vara, och har alltid varit. Kanske vore lite generositet på sin plats för att i sådana fall rädda äktenskapet? Om det nu gått så långt...

Jenny Lindblom