Ingvar & Gerd Larsson: ”Jag skulle inte klara mig utan honom”

RELATIONER

– Han är min motpol, säger Gerd.

– Vi har aldrig blivit likgiltiga för varandra, säger Ingvar.

Efter 44 år lever kärleken gott hos pensionärs-paret Larsson.

Foto: Börje Thuresson
Namn: Gerd och Ingvar Larsson Ålder: 67 och 69 Yrken: Pensionerad biblioteks- assistent och pensionerad ingenjör Familj: Barnen Mats, 41, Anna 37, och barnbarnen Freja, 6, Josefine, 5. Träffades: I Linköpings Folkets park för 47 år sedan. Gifte sig 21 november 1959.

Det första man tittar på är utseendet, menar Gerd. Och Ingvar höll måttet.

Gerd:

– Jag tyckte att han var snygg, han var mörk och väldigt solbränd. Sedan kände jag att han var trygg, min motpol. Jag är själv lite hetlevrad. Jag har alltid känt mig trygg med Ingvar. Det är som med elektricitet, det behövs plus och minus för att det ska gå ihop. Och så var han målmedveten. Han ville göra något med sitt liv. Han ville läsa och komma vidare.

Ingvar:

– Det var nog hennes mörka ögon och hennes utstrålning, hon verkade intressant?

Första gången vi träffades bestämde vi inget nytt möte. Jag minns att jag gick och letade efter Gerd, spanade på de ställen där hon hade sagt att hon brukade gå. Ju mer vi var tillsammans ju mer tyckte vi om varandra och sedan gick det inte att tänka sig att det skulle vara annorlunda. Vi passade för varandra helt enkelt.

Vad är det som har gjort att förhållandet har hållit?

Gerd:

– Ingvar är lugn som en klippa, han är min trygghet. Jag vet faktiskt inte hur jag skulle kunna klara mig utan honom. Jag förstorar upp saker lite mer och oroar mig för problem. Många gånger när jag har varit orolig har jag blivit hellugn när vi har pratat igenom det.

Jag är idérik och Ingvar är fantastiskt händig. Om jag får en idé om vad vi ska göra med huset till exempel så kan han utföra den.

– Vi har samma intressen: hus, trädgård, konst och historia och vill se samma saker när vi är ute och reser. Vår kärlek blir starkare och starkare med åren. Det finns ingen annan människa som går upp mot Ingvar.

Ingvar:

– Gerd var och är impulsiv, humörfrisk – jag är lugnare så hon tillför en viss fläkt. Det blir inte långtråkigt. Det händer en del. Vi har inte haft så utsvävande liv, vi har hållit oss hemma till varandra. Men vi har aldrig blivit likgiltiga för varandra.

Ingvars och Gerds kärleksråd

Läs också

Nneka Amu