Erika: ”Jag blev helt bröstfixerad"

Lånade 25 000 för att få nya bröst

RELATIONER

LINKÖPING.

Erika Jönsson, 25, hade alltid varit emot skönhetsoperationer.

Tills hennes egna bröst blev mindre efter träning och viktnedgång. Då bestämde hon sig för att förstora dem.

Erika Jönsson, fritidsledare, springer, rider och gillar att hålla sig i form. Till för några år sedan var hon kritisk mot skönhetsoperationer.

– Jag tyckte det var så opersonligt, att man ska vara nöjd som man är, säger Erika.

Men efter ett år som au pair gick hon upp nästan 20 kilo. När hon kom hem började hon träna och tänka på vad hon åt. Efter tre–fyra år var extrakilona borta. Och även en del av brösten.

”Fylligheten borta”

– Fylligheten försvann helt. Plötsligt hade jag A-kupa. Eftersom jag är vältränad och inte trådsmal tyckte jag inte att brösten stod i proportion till resten av kroppen. Jag mådde inte jättedåligt, men kände mig inte kvinnlig. Jag blev helt bröstfixerad. Det kändes som att alla hade stora och fina bröst utom jag.

Erika bestämde sig för att det var värt att lägga sig på operationsbordet. Med sparpengar och lån fick hon ihop 25 000 kronor. I mars förra året fylldes hon ut från A-kupa till C-kupa.

Hon blev informerad om smärtan och riskerna.

– Men den första tiden var jobbig. Jag nästan bodde i soffan, hade svårt att resa mig och klä på mig själv.

”Inget att hymla om”

Efter tio dagar gick Erika tillbaka till jobbet, och smärtorna började avta. För att brösten skulle få fin form utan förhårdnader ordinerades hon att massera dem tre gånger om dagen i ett halvår.

– Det tog ungefär sex månader innan det inte gjorde ont alls.

Erika trivs mycket bättre med sig själv nu.

– Egentligen är det gans- ka tråkigt att man ska behöva göra en operation för att bli nöjd. Men nu när jag gjort det tycker jag inte att det är något att hymla om.

Cecilia Gustavsson