Smålänningar mest nöjda med sitt sexliv

Östgötar och västgötar också mer belåtna enligt aftonbladet.se:s enkät

RELATIONER

Mer än varannan svensk är missnöjd med sitt sexliv visar aftonbladet.se:s enkät. Allra missnöjdast är man i Hälsingland medan smålänningarna är de som njuter mest.

Allt fler svenskar söker hjälp för att förbättra sitt sexliv. När aftonbladet.se frågade sina läsare hur nöjda de var visade det sig hela 52,9 procent inte tyckte att de hade ett bra sexliv.

- Människor har så höga krav på att allt ska vara perfekt hela tiden idag, man accepterar inte nedgångar i sexlivet, säger Katerina Janouch, sexrådgivare och sexolog.

Störst missnöje i Hälsingland

I Hälsingland tycker två av tre invånare att de har ett dåligt sexliv, vilket gör dem till landets mest missnöjda. Över lag är det ett bälte i södra Norrland med Hälsingland, Härjedalen, Jämtland och Medelpad där missnöjet gror som värst, men även invånarna i Dalsland önskar att älskogen skulle fungera bättre.

I Småland däremot rumlar man glatt runt i sänghalmen. Varannan smålänning är nöjd med hur deras sexliv ser ut. Östgötarna, västgötarna och bohuslänningarna kommer tätt efter.

Katerina Janouch tror dock inte att den geografiska orten spelar så stor betydelse.

- Det är nog snarare en slump, det är så mycket som spelar in om hur man upplever sitt sexliv, säger hon.

Hon tycker däremot att det är bra att allt fler söker hjälp för att förbättra situationen om man upplever den som dålig. Det innebär att människor är beredda att ta itu med sina problem. Tyvärr finns det dock väldigt få instanser att vända sig till för att få hjälp.

- Många läkare tycker inte att det är så viktigt med sexproblem och sexologi betraktas inte som riktigt seriöst, säger Janouch.

Så nöjd är svensken med sitt sexliv

Så här många är nöjda alternativt missnöjda med sitt sexliv landskap för landskap.

Siffrorna lästes av klockan 16:00 på torsdagen

Åsa Asplid