”Varför tackade du nej till Leonardo Dicaprio?”

Linda Lampenius chattar med Aftonbladets läsare.

RELATIONER

Linda Lampenius säger: Hej allesammans, nu är jag här. Jag sitter på flyplatsen i Olso och ser fram emot att chatta med er.

violinen säger: är det inte jobbig att både jobba som musiker och fotomodell

Linda Lampenius säger: Nej, för fotomodelljobben kräver inte mycket av min tid. Bildern syns länge i tidningen men fotograferingen tar bara någon timme. Jag spelar för det mesta bara fiol.

alexxia säger: Varför tackade du nej till Leonardo Dicaprio ?

Linda Lampenius säger: Skratt. För att jag var så kär i min pojkvän. Det är väl en bra orsak.

Lilla_Sparrisen säger: var och när blir nästa konsert med violinen ?

Linda Lampenius säger: Nästa konsert blir på två festivaler i Finland i juli och augusti. I Sverige uppträder jag senare i år. Det blir mycket uppträdande nästa höst och vinter.

Börje säger: Vilken är din favoritkompositör i den klassiska musiken?

Linda Lampenius säger: Svår fråga. Byter åsikt ofta beroende på ålder och humör. Just nu gillar jag allt från den romantiska perioden. I tonåren gillade jag mest allt från den klassiska perioden, från 17-22 gillade jag det romantiska, sedan blev det musik från 1900-talet, mkt Prokofiev.

Josse säger: Hur känns det att vara så känd? Träffa massor av kändisar och så alltså?

Linda Lampenius säger: För egen del är det lite svårt i Finland. Många vet vem jag är. Men annars, att träffa stora kändisar är som att träffa vem som helst. Alla är ju vanliga människor. Det största stjärnorna är de som är mest avslappnade, de är som vanliga människor. Det är en ära att få träffa dem, men samtidigt är det en ära att få träffa alla människor.

Simon21 säger: Hej på dig Linda! Är finlands svensk precis som du kommer från Österbotten När kommer du nästa gång till Österbotten?

Linda Lampenius säger: Jag ska vara där i sommar, de 2 festivalerna är i Jakobstad 25, 26 juli och i Vasa den 9 / 8. Hoppas vi ses där!

Kenta säger: Hur är det med självförtroendet idag? Jag läste intervjun i Aftonbladet/kvinna att du hade dåligt självförtronde. Kram

Linda Lampenius säger: Jag har fått bättre självkänsla det senaste året. Sedan jag flyttade till Sverige. Har hunnit gå igenom mycket saker i livet. För första gången i mitt vuxna liv är jag singel. Har kunnat gå in i allting och se objektivt på mitt liv. Har lärt känna mig själv bättre. Det har varit en lång väg dit. Det finns mycket kvar att bättra på.

Wijken säger: Vad tycken dina förräldrar om att du har vart med i playboy?

Linda Lampenius säger: Mina föräldrar tycker att det är helt okej. De var t.o.m med på lanseringen, Hugh Hefner bjöd in dem. Mamma bodde med mej på Playboy Mansion. Dessutom är de skådespelare, för dem är det inget speciellt. Ofta måste de vara nakna live på scen. Det tycker jag skulle vara mkt svårare.

muxxx säger: Hur var stämningen på mytomspunna playboy mansion?

Linda Lampenius säger: Mycket rofylld och lugn. Vackert skött, vackra djur, lugn musik. Harmoniskt. Min mamma var med på några fester, hon var nästan besviken. Alla är snygga, men inget händer.

kille 18 säger: vilket land håller du på i ishocky? blev du sur när sverige slog finland?

Linda Lampenius säger: Jo, det blev jag. Jag håller på Finland. Men efter den matchen höll jag så klart på Sverige. Det var fel att Kanada vann över Sverige. Finland är 1, Sverige 2.

Jöran säger: Hur går det med rättsprocesserna i USA?

Linda Lampenius säger: De tog slut för ett och ett halvt år sedan. Det är komplicerat att förklara, men du kan läsa mer om det i artikeln på Aftonbladet.se. Men jag är glad att jag gjorde det.

carpediem säger: Vill du skaffa familj någon gång i framtiden?

Linda Lampenius säger: Absolut! Jag älskar barn. Jag beundar småbarn. Har studerat pedagogik. JObbade som barnflick i tonåren. Men man måste hitta en man som man vill dela livet med först. Jag stöder inte att man bara skaffar barn med någon, om man inte vet att det kommer att hålla.

carpediem säger: Har du några intressen/hobbies utöver att spela fiol?

Linda Lampenius säger: Att njuta av naturen, idrottsgrenar, skidåkning, djuphavsdyk etc

MartinT säger: Hej Linda,

vad hoppas du att du gör om 10 år?

Linda Lampenius säger: Spelar fiol och bor i ett härligt trähus med man och tre barn, några katter och en hund.

Linda Lampenius säger: Tack, det var jättetrevliga frågor. Önskar er en jätteskön sommar!