Här är systrarna vi älskar att hata

1 av 4 | Foto: AFTONBLADET BILD
Paris & Nicky Hilton Snuskigt rika och kända utan att ha lyft ett finger – arvtagerskor till hotellimperiet Hilton.
RELATIONER

Vackra, framgångsrika – och systrar.

Vi älskar att hata dem och håna dem.

Men varför drar just systrar till sig vårt förakt mer än någon annan kändiskonstellation?

Varför har världen drabbats av – dubbel-avundsjukan?

Nicky och Paris Hilton, 19 och 22 år, är de senaste i raden av skandaliserade stjärnsystrar. På kort tid har de banat sig in bland både superstjärnorna i Hollywood och jet set-eliten i New York.

Med sina löjligt tajta kläder och utmanande manér har de snabbt blivit fotografernas älsklingar. De vrakar bland kända snygga män med samma lättsamhet som vi andra, dödliga, borstar tänderna.

Skådespelaren Leonardi Di Caprio, Limp Bizkit-stjärnan Fred Durst, såpaskådisen Randy Spelling, (som ju bara för att nämna det i förbigående även är son till tv-miljonären Aaron Spelling) filmstjärnorna Colin Farrell och Edward Furlong och svensken Marcus Schenkenberg är namn som kopplats till systrarna.

Hiltons framfart i det manliga stjärnledet har inte bara resulterat i avundsjuka bland skvallertidningarnas läsare. Skådespelerskan Shannen Doherty ( ”Beverly hills” och ”Förhäxad”) gick fram till Paris Hilton på en nattklubb, ryckte tag i hennes hår och gav henne ett slag i ansiktet. När Paris lämnade klubben följde Doherty efter ända till Hiltons hem, där hon bombarderade Hiltons bil med ägg.

Anledningen till detta utbrott: Paris Hilton hade flirtat med Brandon Davies, Dohertys blivande make.

Sant eller inte. Det intressanta är att historien, och fler liknande den, sprids. Inte minst via internet. Det finns ett intresse i att försöka skada dessa, visserligen vulgära, men ändå ikoniserade systrar och, liksom med andra syster-konstellationer, vill man framställa systrarna som korkade, nonchalanta och bortskämda. En välkänd tidning, Allure, beslutade att publicera en smygtagen bild av Nicky Hilton när hon lutar sig framåt så att hennes bröst fritt exponeras under den urringade toppen. Detta trots en oskriven regel i USA säger att tidningar inte ska visa så avklädda bilder av för unga människor.

En av anledningarna till att systrarna verkar bli allt mer impopulära kan vara att de faktiskt aldrig lyft ett finger för att nå sin framgång.

Utöver utmanande kläder, baseras deras existens i rampljuset på det faktum att de är arvingar till en förmögenhet. Deras farfar, Barry Hilton, äger en del av hotellkedjan Hilton och en dag kan systrarna se fram emot att ta del av det 300 miljoner dollar feta arvet.

Två systrar som, tvärt om, slitit hund för att nå sin stjärnstatus är Venus och Serena Williams, tennisvärldens storstjärnor. Ändå är de illa omtyckta, inte minst av sina motståndare.

– Hon tror att hon är något, säger rumänskan Irina Spirlea efter att, fysiskt, ha blivit nedmejad av Venus Williams vid ett sidbyte.

Tennislegenden John McEnroe har öppet ägnat sig åt verbal fighting när det gäller Serena Williams.

– Hon är iskall och tycks sakna känslor, har McEnroe sagt. Hon saknar ödmjukhet. Jag vill inte befatta mig med henne förrän hon visar sporten och människorna större respekt.

Kulmen av systrarnas impopularitet kom i juni, då Serena Williams buades ut av publiken under Franska Öppna.

– Det var en tuff publik där ute, konstaterade hon med gråten i halsen efteråt.

Men killarna häcklar vi inte...

Ulrika Svensson