”Vi blev ett par igen efter 13 år”

Kan det verkligen fungera att börja om med sitt ex? Aftonbladet har träffat tre par som klarat det – och återvunnit kärleken.

Foto: Kalle Assbring
Flyttar ihop – för andra gången 1990 bröt Henrik Eriksson och Milla. Jonsson förlovningen och gick isär. Orsakerna var vuxenångest och framtidsplaner som inte gick att jämka ihop. I dag, 13 år senare, har de mer gemensamt än någonsin.
RELATIONER

Efter 13 års uppehåll har Milla Jonsson och Henrik Eriksson, båda 38, flyttat ihop igen.

Tre barn och ett nystartat företag gjorde att de tvekade lite innan de tog steget.

Men efter influensahelgen i Idre klarar de allt.

Somliga har svårt att komma överens med svärmor, andra gör henne till sin bästa kompis. Milla Jonsson tillhör kategori nummer två. På så vis hade hon bra koll på vad som hände i Henriks liv efter att de två hade brutit förlovningen och gått skilda vägar 1990.

– Vi höll inte kontakten, men träffades någon enstaka gång. Sedan gifte vi oss och skaffade barn på varsitt håll. Efter att båda hade skilt sig hörde Henrik av sig till mig i höstas efter att jag varit på blind date med en kompis till honom som upplyst Henrik om att jag var ute på raggarstråt, säger Milla Jonsson och skrattar.

De träffades på en restaurang på söder i Stockholm och tillbringade en lyckad kväll med levande ljus och gamla minnen.

Henrik och Milla upptäckte att de med åren utvecklat samma smak för resor, musik och heminredning. Och det gjorde inte saken sämre.

– Vi träffades snart igen och åt middag hemma hos mig. 13 år hade inte förändrat honom. Det var samma gamla Henrik, fast kanske lite lugnare och mer ordningsam.

Nu har Milla Jonsson och Henrik Eriksson precis flyttat ihop igen. Fast den här gången är Milla egen företagare och familjen består av fler personer. Henrik har Max, 6, och Moa, 3, från sitt tidigare äktenskap och Milla har Hannes, 6.

– Barnen blev kompisar ganska fort, men det är klart att det finns en viss konkurrens. Vi hade vårt eldprov i vintras när vi var i Idre och bodde alla fem på 40 kvadratmeter samtidigt som ungarna fick influensa. Klarar man det utan att bråka och bli vansinnig klarar man allt, säger Henrik Eriksson och skrattar.

Förälskelse nummer två var lika stark som den första, men annorlunda. Efter en lite trevande start upptäckte de snabbt att de har mer gemensamt i dag än förra gången de var ett par.

– Det finns en viss trygghet i att ha gjort den här resan en gång förut. Men det viktigaste är ju att ha en bra kommunikation och att ha kul tillsammans. Och det har vi alltid haft, säger Milla Jonsson.

Andreas Utterström