”Tjugo personer blev förälskade”

Bertil och Sanna om singelresan

RELATIONER

I mitten på maj åkte 150 singlar till Kreta med singelföreningen Mötesplatsen. Söndag skickade med ett par engångskameror för att få veta hur det gick.

När singelresan presenterades på Möteplatsens hemsida var gensvaret stort bland medlemmarna. Bertil Gunneman, 65, och Sanna Apelqvist, 42, var två av alla de singlar som nappade.

– De flesta var lite yngre än jag, men det gjorde ingenting för alla var så otroligt sociala och trevliga, säger Sanna.

Bertil tyckte att själva upplägget – en vanlig charterresa men bara för singlar – var perfekt, så han åker gärna på fler resor av den typen. Helst av allt skulle han vilja ge sig i väg redan till hösten igen.

– Man lär känna många fler på det här viset än om man åker på en vanlig charterresa.

Även Sanna kan tänka sig att åka iväg igen. Men hon är inte främmande för mer åldersuppdelade resor – i alla fall som alternativ.

– Det var en fantastisk möjlighet att lära känna människor som lever helt andra liv än man själv gör. För på en sådan resa är ju alla på samma nivå på ett sätt – alla är ju singel.

Middagarna på kvällarna var trevliga och diskussionerna var öppna och intressanta. Men någon direkt romantisk stämning var det dock inte, om det är det man är ute efter.

– Vi avhandlade allt från om man ska fälla ner ringen på toaletten till vad personkemi egentligen är, säger Sanna.

Det fanns dock de som smög iväg på egen hand. Och nog bildades det par under veckan. Minst ett tjugotal personer åkte från semesterön nyförälskade och hand i hand.

Är ni besvikna över att ni inte träffade någon på resan?

– Nej, alla var så trevliga och det var så många nya bekantskaper att det inte kändes som något behov när man väl var på plats, säger Sanna.

– Nej, det viktigaste var ändå att få komma ut och se sig om i världen, säger Bertil.

Mejla och berätta

ARTIKELN HANDLAR OM