”Jag drömmer om att göra film med Anthony Hopkins”

Josefin Nilsson chattar med Aftonbladets läsare

RELATIONER

Josefin Nilsson säger: Hallå alla sommarchattare på Aftonbladet. Hur mås det denna soliga dag? Nu är jag här! Det är bara att börja fråga.

carmen säger: Vad är det bästa med ditt jobb?

Josefin Nilsson säger: Det är att jag får uttrycka mina känslor, och det jag tycker och tänker. Speciellt med Ainbusk, där jag skriver musik och min syster text. Vi är så nära varandra så det blir väldigt mycket utifrån en själv. Just att få uttrycka sig med musik, det finns inget som går så rakt in i hjärtat för mig. Du kan vakna en dag och sätta på en skiva och så blir man på det humöret.

gullis säger: Hej Josefin! Vad gillar du bäst. Att sjunga eller skådespela?

Josefin Nilsson säger: Det är svårt att välja. Jag tycker om både och. Med skådespeleriet, när man agerar med någon, det som händer just i den stunden är så otroligt. Det blir ett häftigt möte, man blir den karaktären. Men likaså mötet med publiken när man sjunger är också ett oslagbart möte.

olle säger: Blir det någonsin svartsjuka eller bråk mellan er systrar i Ainbusk?

Josefin Nilsson säger: Det blir inte det. Många tror det. Olle, vi är inte systrar allihop, bara så du vet. Men vi har växt upp tillsammans och är barndomsvänner. Det finns en grundkärlek, konkurrensen finns inte. Vi har hjälpt varandra, det finns inget att man är taskig mot någon. Vi hjälper varandra hela tiden, tex innan vi går in på scenen, när någon gör en skiva, eller i privatlivet. Jag som har prövat vingarna på andra håll, har alltid haft otroligt stöd av Ainbusk.

steffe säger: Hur är läget? Någon ny skiva på gång?

Josefin Nilsson säger: Ja, Ainbusk släpper en samlingsplatta i oktober, med några nya låtar. De är skitbra, om jag får säga det själv, (ha ha). Det är jätteroligt. Jag planerar också en soloplatta till 2004. Vad det blir, det får vi se då Steffe.

Magnus J säger: Vem tycker du är Sveriges bästa textförfattare ?

Josefin Nilsson säger: Pratar du film och teater, tycker jag mycket om Lukas Moodyson och Lars Noren. Roliga är Killinggänget och Måns och Hannes, så klart. När det gäller sångtexter, så skriver min syrra Marie Nilsson otroligt bra texter. Eva Dahlgren skriver också bra texter.

Tuss säger: Hej Josefin! Jag vill egentligen bara tacka för en SUPERBRA konsert i ruinen i Visby den 23 juli. Ni var underbara! När kommer samlingsskivan?

Josefin Nilsson säger: Tusentack Tuss. Det var underbart att vara där. Det är speciellt att uppträda på Gotland. Vad kul att du var där. Skivan kommer som sagt i oktober.

Kenta säger: Vad lyssnar du på för musik?

Josefin Nilsson säger: All slags musik. För tillfället har jag jobbat med att skriva egna låtar, så då har jag inte lyssnat på så mycket på annan musik. Men jag gillar Sting, Van Morrison, Janis Joplin går rakt i hjärtat, Nirvana, Pink är ball, Coldplay är en av mina favoriter, de berör verkligen.

Gunilla säger: Har du något drömprojekt, på scen, på film eller musikaliskt?

Josefin Nilsson säger: Varje projekt vi har gjort med Ainbusk har varit att man har förverkligat en dröm. Nästa sommar ska jag förhoppningsvis göra en film, som också är en dröm. En anna grej som skulle vara kul är om Anthony Hopkins pratade svenska, och att få göra en film med honom.Min största dröm just nu är min soloplatta, som jag planerar till nästa år.

Helen säger: Hej. Är det sant att du har varit med i Förbundet Vi Unga?

Josefin Nilsson säger: Ja, i en liten socken var man ju med i allt möjligt, så det är mycket möjligt att jag var med i Vi unga.

snorrsky säger: Är det sant att du blev kallad för Nisse när du var liten?

Josefin Nilsson säger: Det är inte sant. Däremot kallades jag för Lillan.

Caroline säger: Hej! Följer du med till Malmö om man sätter upp Chess där? Kram

Josefin Nilsson säger: Inte som det ser ut nu. Nu vill jag satsa på soloplattan nästa år.

cis säger: Jag såg er för 15-20 år sedan på Bläse Kalkbruksmuseum och jag minns det än idag. Du gjorde ett starkt intryck på en då 7 år gammal tjej. Jag tyckte du var superhäftig/duktig! Tänker du på dig själv som en förebild?

Josefin Nilsson säger: Oj, nej det gör jag nog egentligen inte. Jag håller på med det här för att det ger mig någonting, och jag hoppas det berör även andra. Jag tänker inte på mig själv som förebild. Det handlar om att berätta något. Konsten är större än mig själv. Jag är bara. Men tack för den fina komplimangen!

Magnus J säger: Är du feminist ?

Josefin Nilsson säger: Jag är humanist. Jag vill att människor ska må bra. Det är jobbigt för människorna. Vi ska vara mer rädda om varandra.

Tack alla Aftonbladets läsare för att ni har chattat med mig idag. Njut av sista sommarmånaden. Sedan går vi mot en klar höst. Må gott!