”Per friade efter tre månader”

Passions- special: Viktoria Tolstoy tvekade aldrig att säga ja till Big Brother-Per

Foto: Pär Johansson
Viktoria Tolstoy och Per Holknekt är gifta sedan två år tillbaka.
RELATIONER

Är det vansinne att gifta sig efter kort tid? Eller är det bra att passa på när man är förälskad? Aftonbladet har träffat några människor med olika erfarenhet av passionsäktenskap.

Viktoria Tolstoy och Per Holknekt är gifta sedan två år tillbaka.

Hon följde honom fascinerat dygnet runt. Han visste inte ens vem hon var. Men när Per Holknekt kom ut ur Big Brother-huset gick han och sångerskan Viktoria Tolstoy ut och åt middag. Åtta månader senare var de gifta.

Parets kärlekshistoria började med att Viktoria Tolstoy, 28, ingick i en expertpanel och kommenterade dokusåpan i en direktsänd pratshow varje vecka. Redan då tyckte hon att den 14 år äldre designern Per var intressant. När Per blev utröstad ur huset träffades de i olika sammanhang kring Big Brother och snart blev de ihop.

Hur visste ni att ni hade träffat rätt?

– Det känns i hela kroppen, säger Viktoria. Per har allt som jag har saknat hos andra män. Han är ödmjuk i kombination med ett stort självförtroende och visar på alla sätt att jag är det bästa som finns. Per friade efter tre månader, men det kunde lika gärna ha varit efter tre dagar. Jag hade svarat ja då också.

Ni har varit gifta i snart två år, hur går det?

– Det går fantastiskt bra! Jag tror det beror på att vi gifte oss av ett friskt skäl – känsla i stället för tanke, säger Per. Många gifter sig av praktiska anledningar; de vill sätta sin relation i fundament, eller ännu värre; rädda ett dåligt förhållande genom att gifta sig.

Hur vågade ni satsa så stort efter bara några månaders bekantskap?

– Vi ville fånga kraften i full rörelse, berättar Per. Vi är båda personer som drivs av ovisshet som sporre. Men samtidigt har vi en gemensam trygghet som bas. Tryggheten ligger i att vi gick in i det här tillsammans.

– Det fanns inga tvivel, fyller Viktoria i. Är inte det här rätt, så vet inte jag vad som är kärlek.

Hur har krocken mellan passion och vardag påverkat er?

– Vi reser mycket genom våra jobb så vi har aldrig fått någon riktig vardag, säger Per. Mycket tid går åt till att längta efter varandra. Däremot har vi köpt hus, bil och hittat vår lunk. Inbjudningar till premiärfester får ligga kvar i brevlådan. Vi behöver inte synas i skvallerpressen för att vara lyckliga. Vi har hittat något genuint i att bara vara med varandra i stället.

Hur ser framtidsdrömmarna ut?

– Det finns inget vackrare än ett äldre par som håller varandra i handen. Det är min stora längtan, att få ta hand om min lilla fru på ålderns höst. Men det blir nog Viktoria som får ta hand om mig i stället, eftersom jag är så mycket äldre än hon, skrattar Per Holknekt.