Nya idealmannen – en farlig rockrebell

Hollywood- stjärnorna vill ha tuffa rockkillar

1 av 2
ROCKBRUD Skådespelerskan Kate Hudson är gift med rockmusikern Chris Robinson från The Black Crowes. Paret väntar sitt första barn till nyår.
RELATIONER

Glöm svärmorsdrömmen och den perfekta gentlemannen. Nu är det tuffa och helst lite farliga rockkillar som gäller, åtminstone i Hollywood. Renée Zellweger, Kate Hudson, Liv Tyler och Drew Barrymore är bara några av filmstjärnorna som fallit för rockmusiker.

Om man nu kan kalla kärlek för en trend så verkar det senaste i Hollywood vara att ha en tuff, spännande och laidback musiker-pojkvän. Allt fler skådespelerskor ses med rock- eller popstjärnor vid sin sida. Oscarsbelönade Gwyneth Paltrow lämnade i helgen semestern på Mallorca för att se pojkvännen Chris Martin uppträda med bandet Coldplay i England. Och nu planerar paret att gifta sig till hösten, enligt New York Post.

Rockbrud

En annan rockbrud är Kate Hudson som gifte sig med rockrebellen Chris Robinson i The Black Crowes på nyårsafton 2000. Chris har tidigare kämpat med både alkohol- och drogberoende, och var inte direkt en svärmorsdröm för Kates mamma Goldie Hawn.

– Mamma har ingenting att vara rädd för. Chris är en underbar man. På vår första dejt tog han med mig på en promenad i parken. Jag minns att jag redan då tänkte: ´Gud, jag är redan förälskad i en man som jag tror att ingen annan kan förstå sig på´, har Kate sagt till den norska tidningen Verdens Gang. Paret väntar sitt första barn till nyår.

Farsarv

Liv Tyler, 26, har två rockstjärnor i sitt liv, pappa Steven Tyler från Aerosmith och maken Royston Langdon, 31, från bandet SpaceHog. Så här säger hon till Verdens Gang om sitt val av pojkvän.

– Det var nog inte en slump att det blev en musiker. Jag tycker att musik är en högre konstform än skådespeleri, säger Liv som själv också har drömt om att spela i ett rockband.

Pamela startade trenden

Reneé Zellweger, Drew Barrymore och Cameron Diaz har också fallit pladask för varsin musiker. Enligt USA Today har Renée varit tillsammans med Jack Stripe, sångare i The White Stripes, sedan i juni år. De träffades under inspelningen av filmen ”Cold Mountain”.

Drew Barrymore har funnit kärleken i trummisen Fabrizio Moretti från the Strokes och det ryktas om bröllopsplaner för”Charlies Änglar”-kollegan Cameron Diaz och popstjärnan Justin Timberlake.

Först ut med rockstjärnetrenden var kanske Baywatch-stjärnan Pamela Anderson. Hon hade först ett stormigt äktenskap med Tommy Lee, trummis i Mötley Crue. Nyligen bröt hon upp ifrån ett två-årigt förhållande med Kid Rock.

Jenny Lindblom