Läsarstorm mot Lindex

Företagets vd: Vi ska se över vårt sortiment

RELATIONER

Vadderade behåar i barnstorlekar dekorerade med Disneyfigurer är inte okej.

Reaktionerna från Aftonbladets läsare har varit starka.

– Vi får se över våra modeller, säger Lindex vd Jörgen Johansson.

I går berättade Aftonbladet om att klädjätten Lindex säljer vadderade behåar i storlekar som passar flickor i tioårsåldern.

Artikeln har upprört många läsare och nu säger företagets vd Jörgen Johansson att de ska se över sina modeller.

Små storlekar

– Att människor har upplevt det på det här sättet och har blivit upprörda har satt i gång ett väldigt stort arbete hos oss att se över vårt sortiment, säger Jörgen Johansson.

Men han menar också att det är företagets policy att ha små storlekar så att alla kvinnor ska kunna köpa sin behåar hos dem.

– Vi ska ha ett brett sortiment för alla kvinnor som behöver eller vill ha behå. Vi vill kunna erbjuda flickor möjligheten att köpa sin första behå hos oss. Sen kan man alltid diskutera om vilken storlek man ska börja på, säger Jörgen Johansson.

Men när är det lämpligt för unga flickor att skaffa sin första behå?

– Hos oss ska kvinnor kunna köpa sin första behå. När den debuten sker är upp till personen själv.

Finns det inte en risk att små storlekar med Disneyfigurer gör att unga flickor vill ha behå tidigare?

– Mamman är ju ofta med när deras döttrar köper sin första behå och därför är det väl mammans ansvar och beslut att vägleda sin dotter när det gäller sådana frågor.

Efterfrågan styr

Enligt Jörgen Johansson är det ett försök att utveckla sortimentet som har lett till att företaget har mindre behå-storlekar i sina butiker.

– Genom kontinuerliga marknadsundersökningar har vi upplevt att det har efterfrågats. Därför har vi tagit fram det. Men här har vi kanske gått lite för långt. Det får vi utvärdera, säger han.

Nils Olauson