Vilken typ av kontrollfreak är du?

1 av 2
Är du en pedant?
RELATIONER

Ledaren

Du ser världen i svart och vitt och tycker dig veta bäst hur saker och ting ska göras. Om omgivningen inte följer "din plan" blir du stressad och irriterad. Vid grupparbeten och andra projekt där det krävs ett samarbete mellan flera personer är du den som har koll på vad var och en gör, hur långt de har kommit och när ni ska träffas.

Relationsexperten

Du har stenkoll på din partner. Du skriver små komihåglappar, bokar in alla läkarbesök samt frågar om barnen fått mat så fort du kommer innanför dörren. När det är fest räknar du antalet drinkar och bevakar din partner som en hök för att förhindra att han gör bort sig.

Revisorn

Du hinner knappt ta av dig skorna förrän du river upp dagens post. Tänk om du missat att betala en räkning! Inte särskilt troligt, med tanke på att varje räkning är prydligt insatt i pärmen märkt "RÄKNIN-GAR!" och du betalar dem minst en vecka före sista betalningsdag.

Partybromsaren

Du blir glad när du blir bjuden på fest men väl där vågar du inte släppa loss. Dans är helt uteslutet liksom allsång och lekar. Bara du hör ordet "charader" börjar svetten lacka i pannan. För att inte stå där som ett fån ägnar du all din energi åt att ha koll på tiden och ljudet.

Pedanten

Du går ständigt omkring och plockar i hemmet. Trots att ditt favoritprogram går på tv och du sitter bekvämt far du upp när du ser en bok stå felvänd i hyllan. Det finns ingen disk, sängen är bäddad och tvättkorgen är aldrig full.

Organisatören

Du håller alltid i planeringen av jobbfester, möhippor och födelsedagsfester och du har kom-ihåg-lappar överallt. Du är den som samlar in pengar, ringer runt och dubbelkollar att alla vet vad som gäller. Skulle någon åta sig att stå för inköpet av maten går du igenom inköpslistan med den personen för att till sist erbjuda dig att gå med.

Läs också

ARTIKELN HANDLAR OM