Herr Daniel eller prins Westling - vad ska han heta?

RELATIONER

Vad ska Daniel kallas om han blir Victorias make?

Experterna är oense. Grundlagsexperten och professorn Olof Ruin har tidigare sagt till DN att han tror på "herr Daniel". "Herr" är mer anpassat till vår moderna tidsålder än "prins".

Statsvetaren Per Andersson menar att Daniel ska bli kung, eftersom om Carl Philip hade varit kronprins, hade det varit självklart att hans hustru blivit kronprinsessa och så småningom drottning.

I slutändan blir det kung Carl Gustaf som bestämmer titeln på kronprinsessans gemål, troligtvis i samråd med statsministern.

Vad ska då de eventuella barnen heta i efternamn?

Svaret är enkelt: inget. Prinsar och prinsessor har inga efternamn. Men om de avsäger sig sina titlar kan de välja om de vill ta mammans eller pappans efternamn. Ruin föreslår efternamnet Bernadotte-Westling.

Bakgrund:

Daniel Westling, född 15 september 1973, äruppvuxen i en röd parvilla i Ockelbo.

Daniel gick i Perslunda skola i Ockelbo och gick ut nian med allt från tvåor till en femma i gymnastik. Tvåårig social linje samt fritidsledarutbildning vid Lillsveds folkhögskola.

Pappa Olle är socialchef i Sandviken, mamma Eva arbetar halvtid på posten i Gävle. Systern Anne är tre år äldre.

Han gjorde lumpen som fordonsförare vid I14 i Gävle. Muckade med toppbetyget 9-10-8.

Under tonåren spelade han fotboll och hockey i Ockelbo IF. Senare spelade Daniel hockey på elitnivå i Hofors HC.

Bor:

1996 flyttade Daniel till Stockholm. Bor på tredje våningen på exklusiva Banérgatan på Östermalm.

Jobbet:

Företaget Master Training går lysande. Men man blir inte rik på att jobba för Daniel Westling. Lönekostnaderna för de 14 anställda på det exklusiva gymmet ger en genomsnittlig årsinkomst på 110 860 per år. Det ger en månadslön på ynka 9 238 kronor före skatt.

Sån är han:

Daniel är nykterist och går sällan på nattklubb. Sedan han och kronprinsessan träffades syns inte heller hon lika ofta på stans innekrogar.

Gamla synder:

Den 5 juli 2001 körde han 140 km/tim på en 110-väg. Det kostade honom 1 600 kronor i böter.

Terri Herrera Eriksson