Martin, 34: Våra sms blev allt mer avancerade

Foto: Katrin Jakobsen
Sms-meddelandena med kollegan fick Martin att känna sig bekräftad och uppskattad. ”Men vi skulle aldrig vara fysiskt otrogna”, berättar han för Aftonbladet. (Bilden är arrangerad)
RELATIONER

Lyckligt gift och småbarnsfar. Men knappast någon spänning

i vardagen.

Men så började Martin, 34, skämta med en ny tjej på jobbet.

Snart fick han sitt första sms. Läs hans berättelse:

Jag är lyckligt gift och har en två år gammal son. Jag älskar verkligen min fru och skulle aldrig ens drömma om att vara otrogen.

Men så kom det ett sms från en ny tjej på jobbet som är rätt kul och som jag har haft en skämtsam ton med. Hon skrev nåt i stil med "En fika vid kaffeautomaten om tio minuter?" trots att hon bara sitter några bord bort och egentligen väl borde ha frågat rätt ut.

Klart att jag fattade att hon flörtade lite, men jag tyckte att det var en kul, rätt oskyldig grej så jag svarade - via sms.

Efter den fikan (som var en vanlig fika utan några som helst flörtiga undertoner) började vi sms:a allt mer.

Meddelandena blev mer och mer avancerade. Nu skickar vi 10-20 sms om dagen. Och den flörtiga tonen är självklar. Men ingen av oss går någonsin över gränsen.

Vi flörtar aldrig så avancerat "i verkligheten" som vi gör i sms:en. Faktum är att vi faktiskt har en väldigt reko ton när vi pratar. Och vi skulle aldrig vara fysiskt otrogna. Det är jag säker på. Hon är förresten också gift.

Sedan vi började sms:a för ett år sedan har det varit två firmafester och visst har vi pratat, dansat och flörtat, men ingen av oss går längre än så.

När vi gick hem från den senaste firmafesten sms:ade vi varandra om hur tråkigt det var att kvällen var slut, att vi borde ha fortsatt dricka vin på någon krog och annat som: "Ska vi ta in på hotell i några timmar? Bara du och jag " och en stor säng".

Visst är det dubbelmoral, jag vet, men samtidigt tycker jag inte att det här sms:andet är så farligt. Ingenting kommer ju att hända.

Jag kan faktiskt till och med tycka att vårt sms:ande är bra. På sätt och vis kommer det min fru tillgodo. Jag känner mig uppskattad och bekräftad. Därför är jag gladare och mer positiv hemma.

Jag tror att man behöver något sånt här under de tuffa småbarnsåren. Inom äktenskapet hinner man inte ge varandra den guldkant på tillvaron som man skulle önska. Det är bara att tacka och ta emot när man får den från annat håll. ”

6 tecken på att din partner mobil-flörtar

Foto: Katrin Jakobsen
Smyger din partner med mobilen?

Berättat för Sofia Wadensjö Karén