Kändisar i centrum under modeveckan i New York

Naomi Campbell, Alek Wek och svenska stjärnskottet Caroline visar nästa vårs mode under modeveckan i New York.
RELATIONER

Modeveckan i ”The Big Apple” är i full gång. Men det är inte bara kläder som är i centrum. Minst lika viktiga är kändisarna i publiken. Medan Naomi, Gisele, svenska Caroline och resten av supermodellerna struttar fram och tillbaka längs catwalken, bänkar sig USA:s största artister och filmstjärnor på första raden.

Foto: AP
Beyonce Knowles satt på första raden när Baby Phat hade sin visning i lördags.

DKNY, Oscar de la Renta, Marc Jacobs och de andra stora amerikanska designerhusen visar just nu modet för våren 2004. Det är klara pasteller, tunna genomskinliga tyger och flickigt 50-tal som dominerar på catwalken. Men det är inte bara kläder som är i centrum för allas intresse. Modeveckan är också modebranschens stora tillfälle att festa loss med sina kända kunder. Arrangemangen avlöser varandra och Liv Tyler, Whoopi Goldberg, Iman, David Bowie, Bridget Hall med flera minglar runt på de champagnesprudlande festerna.

Demi Moore hetast

Enligt brittiska Vouge är det vissa stjärnor som är mer heta än andra. I år är Demi Moore modehusens favorit. Hon och pojkvännen Ashton Kutcher toppar önskelistan över gäster. Någon som däremot inte är lika populär är Liza Minelli. Flera designers, bland andra överklassfavoriten Carolina Herrera har nekat den åldrande stjärnan tillträde till visningarna, skriver Verdens Gang.

Hip hop-eliten på första parkett

Det är inte bara filmstjärnor som dras till modevärlden. Hip hop-artister nämner ofta sina favoritdesignerns i sina låtar, och flera stora stjärnor som P Diddy och Eminem har egna klädmärken. Under helgens visningar i New York var Baby Phat klart hetast bland hip hop-gardet, skriver Guardian. Designern Kimora Lee Simmons är gift med Russel Simmons, grundare av skivbolaget Def Jam. På första raden sågs bland andra Beyonce Knowles och pojkvännen Jay-Z, som har hyllat Burberry i duetten ”Bonnie and Clyde”.

Bildextra

Jenny Lindblom