Krönikan: Slampa? Jag som knappt kysst en kille

RELATIONER
Foto: Veronica Karlsson

Efter någon månad in på höstterminen i 7:an hörde jag det för första gången.

Det var när jag gick i trappan i skolan på väg till en lektion som några tjejer i en högre årskurs kom gående.

Hora, väste en av tjejerna precis när jag hade gått förbi. Först blev jag bara chockad, dom kunde ju inte ha menat mig!

Jag som knappt hade kysst en kille, än mindre haft sex, och det vet man ju,det är ju tjejer som har sex med många killar som får stämpeln hora! Men efter den gången rullade det i gång, nästan varje dag när jag gick i skolan var det någon som sa något: slampa, hora med mera.

Det var alltid elever i de högre årskurserna, de flesta gångerna var det tjejer, men efter ett tag också killar. Efter någon månad började ryktet rinna ut i sanden, dom som brukade säga något tröttnade väl och hittade någon ny ”hora”.

Det jag har märkt nu i efterhand är att det oftast inte är de tjejer som ligger med många killar som blir kallade hora, utan det är de tjejer som sticker ut eller irriterar någon på något sätt. Eller så handlar allt bara om avundsjuka.

Vid det tillfället då jag hade rykte om att vara en hora hade en kompis till mig hånglat med jättemycket killar. Men det var ingen som kallade henne för hora. Varför? Jo, eftersom hon var duktig i skolan och klädde sig i prydliga kläder, och en sån präktig tjej kan ju inte vara slampig!

Men jag har aldrig riktigt gillat att vara sådär jättepräktig, så eftersom jag på den tiden klädde mig lite utmanande ibland måste jag ju automatiskt vara en hora. Att kalla någon hora är bland det mest förnedrande man kan säga till någon, så tänk efter innan du kallar en tjej för hora!

Hedda Stiernstedt, 15 år

Skola: Östra real.

Bor: Kungsholmen i Stockholm.

Älskar: Kärlek.

Hatar: Svek.

Läs också