Kattkvinnorna vill ha mer sex

RELATIONER

LONDON

Kvinnor med katt vill ha mer sex än kattlösa medsystrar.

Män med katt blir däremot mer aggressiva.

Orsaken är en parasit som överförs från katter till människor och påverkar personligheten.

Foto: Warner Bros
Michelle Pfeiffer som Catwoman i "Batman - återkomsten".

Kattägare kan få personlighetsförändringar av sina katter. En kvinna med katt kan bli en riktig "catwoman", precis som i Batmanfilmen. Det låter smått otroligt, men forskare från Storbritannien, USA och Tjeckien presenterar nu sina nya rön. Enligt dem har många kvinnliga kattägare större aptit på sex och upplevs som mer attraktiva. Män med katt blir också lite "vildare", men får också mer negativa egenskaper och blir mer osociala och aggressiva.

Fler vänner och fler män

- Mannen får ett "strykarkattbeteende" medan kvinnorna blir mer lättsamma och varmhjärtade och har fler vänner och fler män, säger professor Jarovslav Flegr, från Charlesuniversitetet i Rönen uppmärksammas stort i brittiska medier, bland annat Daily Mail och Daily Express.

Enligt tidningarna kan runt 22 procent av befolkningen ha fått personlighetsförändringar av sina katter. Professor Flegr undersökte 394 kvinnor och män. Flertalet infekterade hade katt.

- Det var mycket stora skillnader i personligheten mellan dem som var infekterade med toxoplasma och dem som inte var det, säger han.

Smittar när katterna äter möss

Jennifer Wegerup