”Ha sex – för din egen skull”

Big Brother-Kitty: Många har svårt att säga nej när killen tjatar

RELATIONER

VÄSTERÅS.

Hon blev rikskänd i dokusåpan Big Brother, där hon byggde en onanikoja.

Sedan dess har Kitty Jutbring , 26, mött många unga flickor, bland annat när hon föreläst om sex på skolor.

– Tjejer, ta för er! uppmanar hon.

Foto: Veronica Karlsson
hon var själv osäker Kitty Jutbring minns hur osäker hon själv var som flicka:. – Jag var fruktansvärt oupplyst! På mellanstadiet visste jag inte ens hur ett samlag gick till, och jag trodde jag var missbildad i underlivet eftersom jag inte visste hur det skulle se ut, säger hon och skrattar.

Kitty Jutbring spelar i ett band, jobbar som DJ och har medverkat i olika arrangemang för att stärka unga tjejer.

– Jag vill inte att dagens tonårstjejer ska behöva vara så fruktansvärt osäkra när det gäller sex som jag själv var, säger Kitty.

Hon skrattar lite när hon minns sina funderingar:

”Sex var något jättesvårt”

– Jag var fruktansvärt oupplyst! På mellanstadiet visste jag inte ens hur ett samlag gick till, och jag trodde jag var missbildad i underlivet eftersom jag inte visste hur det skulle se ut .

– När jag tänkte på sex såg jag det som något jättestort, och jättesvårt. Jag tänkte aldrig ”Vad kan jag få ut av detta?” utan

”Hur ska jag klara det här?”

Kitty hade ingen att prata med. Sexualundervisningen i skolan minns hon som rena skämtet. Till slut skrev hon ett anonymt brev till Ungdomsmottagningen. Vändpunkten kom när hon blev ihop med en kille som verkligen brydde sig.

När Kitty träffar tonårsflickor känner hon igen sig.

– Det är så lätt att hamna i underläge. Tjejer tar på sig ansvaret för att göra det bra för killen. De är också oroliga för att inte vara tillräckligt snygga i sängen. Jag minns hur jag själv var nervös för hur brösten såg ut när jag hade sex!

– Det finns så många krav. Som att man inte ska vara oskuld, men samtidigt inte ha haft för många.

Vad har de tjejer som du möter för funderingar om sex?

– Det är blandat. Vissa verkar självsäkra, men känner höga krav på att prestera inför killen och tjejkompisarna. Många har svårt att säga nej till saker när killarna tjatar. En del undrar om analsex är något obligatoriskt.

Har inte stringtrosor

– Många tycker det är skönt att höra att det finns någon som inte har stringtrosor, nämligen jag, säger Kitty och skrattar.

Hon menar att unga flickor får lära sig att de måste behaga. Själv har hon fått höra av en barnmorska att man ska vara ”lite generös” och ”ställa upp”. Det gör henne arg.

– Jag tycker aldrig att man ska ”ställa upp”. Tjejer är redan så uppoffrande. De måste få känna att de kan ha sex för sin egen skull. Man ska vara snäll mot sig själv – tjejer är också värda att ha det skönt!

Kittys 5 råd till alla tjejer

Läs också

Rösta

I morgon

Tidigare artiklar

Svenska flickor är förbannade. De är trötta på att kallas hora. De är trötta på att vägen till att accepteras är att vara smal och snygg. Därför pågår Flickupproret. Under tre månader har unga tjejer skrivit till oss och berättat om vad de är arga på och vill förändra. Den här artikelserien grundar sig på er. I dag: Om att ha sex på egna villkor.

Cecilia Gustavsson