Krönikan: Hur kan vi finna oss i hetsen?

RELATIONER
Foto: Veronica Karlsson

Hej alla tjejer! Känslan av att inte duga har säkert drabbat dig mer än en gång. Alla vet vi hur frustrerande det är att känna att hur hårt vi än anstränger oss så räcker det inte. Frågan är bara vem och vad det är som avgör om du duger eller ej? Är det inre eller yttre egenskaper som räknas? Är det du eller omvärlden som fäller avgörandet?

Numera gäller det att hänga med ”rätt” gäng, ha den exklusivaste outfiten kombinerat med den perfekta kroppen och den senaste frisyren. Helst ska man på fritiden festa med ”de rätta” människorna, ha den snyggaste pojk- eller flickvännen och smälta in bra i mängden.

Utöver alla dessa krav ska man ha antingen toppbetyg värda Einsteins förlorade barnbarn eller skitbetyg för att visa att man är för cool för plugget.

Goda kvaliteter som lojalitet, empati och intelligens kommer i skymundan.

Vad jag inte förstår är hur du kan gå med på att finna dig i den här vansinniga hetsen? Det är hög tid att du börjar inse att du duger precis som du är, så länge du är nöjd med dig själv. Det spelar ingen roll om du inte är trådsmal som en skyltdocka, har bröst i vattenmelon-size eller den dyraste tröjan. Det är inte på långa vägar jämförbart med din härliga humor, dina naturligt glittrande ögon, din lojalitet gentemot dina vänner eller din underbara sångröst.

Välj dina vänner efter deras egenskaper och inte efter deras skor. Gör precis vad som faller dig i smaken hädanefter. Vill du gå iklädd pyjamas till skolan en dag så gör det!

Känner du en dag för att börja dansa på bordet i matsalen när du hör en bra låt på radion? – go ahead! Ge tusan i att agera så korrekt hela tiden och lev ditt liv istället för det är det enda du får till låns. Det må vara läskigt i början men vet du vad? Det är värt det!

Camilla Forslund, 17 år

Skola: Rodengymnasiet, Norrtälje

Bor: Strax utanför Norrtälje.

Älskar: Mitt liv.

Hatar: Orättvisor.

Rösta

Läs också