”Klä av sig? Haha, det har jag gjort så många gånger förr”

1 av 2 | Foto: AP
Helen Mirren
RELATIONER

Skådespelerskan Helen Mirren, 58, hade inga problem med att klä av sig i filmen "Kalenderflickorna".

Värre var det för Julie Walters, 53.

- Jag är nervös för att folk ska tänka på mig som en naken kärring, säger hon.

Helen Mirren och Julie Walters är Englands mest berömda skådespelerskor i sin generation.

Båda hade läst om kalendern i tidningarna, men sedan glömt bort historien.

- Sen träffade jag Tricia och upptäckte att hon har en energi och galenskap som jag kan identifiera mig med, säger Helen Mirren, som inte tycker det var någon särskilt svår roll. Inte att klä av sig framför kameran, heller.

- Ha ha, det har jag gjort så många gånger, så" Jag upphör aldrig att förvånas över folks fascination för nakna människor. Själv har jag aldrig brytt mig.

Hon blir tyst en stund och säger sedan:

- Jo, en gång var det genant. Min man (filmregissören Taylor Hackford) och jag hyrde ett hus i New Orleans i samband med en filminspelning. Brandlarmet gick och brandkåren kom dit. Det var falskt alarm, men alla brandmännen dröjde sig kvar och jag tyckte de liksom studerade mig extra ingående. Till sist sa brandchefen att de hade haft videoafton några kvällar tidigare och sett "Kocken, tjuven, hans fru och hennes älskare". Då blev jag generad, vid tanken på att alla dessa stiliga karlar hade suttit och sett mig naken.

Julie Walters var mer stressad inför inspelningen, av flera skäl:

- Jag ville verkligen träffa Angela Baker för att förstå henne och hennes känslor. Med tanke på vad hon hade gått igenom, kändes det viktigt att hon tyckte allt blev rätt.

- Klä av sig framför kameran" nä, det är inget jag gillar. Jag är 53 år, tränar aldrig, är inte plastikopererad. Nu ser många mig som morsan till Harry Potters kompis.

Stöd kampen mot bröstcancer

Jan-Olov Andersson