Läsarna berättar: Så sprack våra förhållanden

RELATIONER

”Hon ville utveckla sig själv”

Mathias: Hon ville ha mer frihet att utveckla sig själv. Det ledde till att vi delade på oss. Vi hade ett mycket öppet förhållande. Vårt sexliv innehöll både trekanter och partnerbyten. Vilket säkert passar en del men majoriteten klarar inte av det. Därmed inte sagt att det var det som var orsaken. Med facit i hand så verkar det som att göra slut var det bästa för oss båda.

”Jag tog allt jag lagt pengar på”

Nina: Jag tog över min sambos mammas roll mer och mer. Jag såg till att han hade rena och hela kläder på sig, att han hade ätit ordentligt, att han hade pengar...

Jag var väldigt svartsjuk och osäker, och kollade upp honom hela tiden. När jag var på semester tog han upp kontakten med en gammal "bekant" som sedan ledde till kärlek. När jag skulle hämta mina sista saker berättade han för mig. Jag tog allt som jag lagt pengar på, till och med innehållet i kyl/frys och toalettpappret. Det innebar att vi inte har någon kontakt alls i dag, vilket jag nu tycker är tråkigt.

”Han ville inte ha fler barn”

Sara: Mitt ex var elva år äldre än jag och hade två barn från två tidigare förhållanden. Det fungerade jättebra mellan barnen och mig. Ganska tidigt fick jag reda på att han inte ville ha fler barn. Men det fanns inte en chans att jag skulle avsäga mig rollen som mamma! Han kunde inte förstå mig, han hoppades att jag skulle "nöja" mig med honom och hans två barn! Förhållandet blev snabbt sämre. Det smärtade enormt. Men i dag är jag ihop med en underbar kille som längtar efter barn lika mycket som jag.

”Vi var otrogna båda två”

Josef: Jag och min fru skilde oss för det visade sig att både hon och jag hade varit otrogna. Men vi bestämde att vi skulle skiljas som vänner......

”Han var handikappad i hemmet”

Anna: Jag gjorde slut med min dotters pappa för att jag upptäckte sidor hos honom som gick emot allt jag trott på. Han var totalt handikappad vad gällde hemmet. Han tyckte att jag kunde ta hand om sånt. När jag blivit gravid fick jag veta att han var medlem i en främlingsfientlig organisation.

Det har nu gått sex år sedan vi separerade. Han har träffat sin dotter i cirka fyra timmar sammanlagt på dessa år.

”Hon sa att jag var dum i huvudet”

Niklas: Vi bråkade om alla möjliga småsaker. En dag var vi ute och gick och då sa hon att jag var helt dum i huvudet. Det är en sak att bråka om småsaker hit och dit, men om man säger såna fula saker till varandra har det gått för långt. Jag gjorde slut och har aldrig ångrat det - nu har jag en ny tjej som respekterar mig - även då vi grälar.

”Jag tog initiativet”

Marie: När allt bara blir buttert och bittert, när man känner att samtalsämnena inte finns och det enda som finns kvar är kamratskap och knappt det, då är det inte mycket att bygga på. Och finns det då en patologisk svartsjuka liggande latent, ja då är det inte mycket att göra. För allas skull är det bästa att separera! Det var jag som tog initiativet.

Från aftonbladet.se

Vanligaste skälen till att vi går skilda vägar

ARTIKELN HANDLAR OM