Rött - inte bara för tomten

Kändisarna som hakat på senaste trenden

RELATIONER

Heta tjejer har röda kläder och går på röda mattor.

Rött i olika nyanser har varit på väg att flamma upp hela året.Tongivande kvinnor och megastjärnor har flaggat rött hela säsongen.

Lagom till jul kan vi själva slå till.

Foto: AP
Tomteluva Nicole Kidman och Lars von Trier efter visningen av ”Dogville” i Cannes i maj.

Först ut i våras på Oscarsutdelningen var Renee Zellweger i en bourgogneröd kreation med släp från Carolina Herrera. Det piggaste inslaget - de flesta valde bleka färger eller svart.

Tyvärr hade Renee Zellweger otur hela kvällen. En dörrvakt steg på släpet och hon var tvungen att åka hem och byta om inför den efterföljande festen. Väl hemma hade hennes blandrashund kräkts i flera rum. Snuvad på en Oscar blev hon också.

Bättre gick det för Diana Ross, i en snabbskapelse av Tom Ford. Hon fick ovationer vid entrén och senare från scenen i röd silkeschiffong på en välgörenhetsgala anordnad av Momas klädinstitut.

Nicole Kidman sägs ha en mild fjärilsfobi, ändå valde hon en röd klänning med fjärilsliknande mönster på Cannesfestivalen i maj. Barfota lämnade hon presskonferensen.

Stilikonen och kläddrottningen Victoria Beckham sätter alltid ned klackarna rätt. Här på en prisutdelning för bästa klädstil anordnad av Lycra i september.

Jordgubbsrött

Bourgognerött

Foto: AP

Mantelrött

Foto: AP

Klassiskt rött

Foto: Sven-Olof Englund

Blodrött

Foto: Johan Solum

Rött är varmt

Anita Hansson