Nyhetsankaret Ulrika Nilsson har styvmamman Roz som livlina:

”Roz skvallrar inte ens till min pappa”

RELATIONER

Ulrika Nilsson, 38, har känt sin styvmamma Roz i halva sitt liv. I dag är de bästisar.

Foto: Anders Deros
Ulrika Nilsson och styvmamman har telefonkontakt och försöker ses så ofta de kan.

Hur kom Roz in i ditt liv?

– Från första stund var hon oerhört trevlig och omtänksam. Lite för bra för att vara sant tänkte jag och misstänkte att hon skulle visa sitt rätta jag förr eller senare. Men faktum är att hon var, och är, så där fantastisk.

Vad fyller Roz för funktion i ditt liv?

– Roz är en bra lyssnare och alltid väldigt engagerad. Eftersom hon funnits med i mitt liv så länge är hon bra på att skilja ut mönster. Hon ser saker hos mig som jag själv inte ser. Det finns ingenting jag inte kan berätta för Roz. Hon är tyst som muren och skvallrar inte ens till min pappa!

– Förutom att vara en god vän är Roz en person jag ser upp till – en mentor. Både hon och min biologiska mamma är duktiga yrkeskvinnor som jobbat hårt och lyckats ta sig fram i ett främmande land, Roz i Sverige, mamma i USA.

Hur ofta hörs du och Roz av?

– Ibland varje dag, ibland var fjortonde dag. Hon finns alltid där när jag måste ta ett stort beslut, som att flytta till USA eller ett litet, som vilka kläder jag ska ha på mig på en tillställning. Jag försöker hälsa på henne och pappa så ofta jag kan.

Vad gör ni när ni ses?

– Vi lagar god mat – Roz är en fantastisk kock, utbildad på Cordon Bleu – så fransk mat är hon allra bäst på. Annars slappar vi i soffan och tittar på video. Trots att Roz jobbar så mycket tar hon ledigt när jag hälsar på. Roz är en sådan person som alla gillar direkt, så jag har turen att få vara en av dem hon ger mest tid till.

Ulrika Nilsson

Rosalyn ”Roz” Cox Nilsson