Programledaren Linda Nyberg har kompisen ”Fimpen” som livlina:

”Fimpen lyckas alltid få mig att skratta”

RELATIONER

Linda Nyberg, 33, har sitt manliga alter ego i Göran ”Fimpen” Broberg, 36.

Foto: Martin Lindeborg
– Göran har sett och hört det mesta jag har gjort, säger Linda Nyberg.

Hur lärde du känna Göran?

– Jag träffade Göran, eller ”Fimpen”, första gången år 1989. Jag var tillsammans med hans bästa kompis. Vi hade många gemensamma fester och Fimpen sov ofta över hos oss. Vi blev snabbt bra vänner och vänskapen höll i sig även efter att det tog slut mellan mig och min dåvarande pojkvän.

Vad betyder Göran för dig?

– Fimpen är min manliga motsvarighet. Han har sett och hört det mesta jag gjort. Som person är han stark och trygg med extremt sunda åsikter. Han har en underbar humor och lyckas alltid få mig att skratta, även när jag känner mig låg.

– Fimpen är en duktig problemlösare som benar upp och avdramatiserar medan jag har en tendens att krångla till saker. Och så är han lite av en sanningssadist. Han kan utan problem dissa mina program. Men jag dras till det. Jag vet att han vill mitt bästa.

Har ni varit kära i varandra?

– Nej, vi har alltid sett på varandra som bror och syster. Fimpen gillar för övrigt korta mörka tjejer och jag har alltid föredragit låååånga män. Men vi är nog lite som ett gift par ibland (skratt).

Vad gör ni när ni träffas?

– Innan vi båda fick familj blev det mycket festande. Idag äter vi lunch, tar en snabb kaffe eller promenerar med barnvagnarna. Vi kan höras 29 gånger i timmen om någon av oss behöver ändra en tid – och det händer inte alltför sällan.

– Ibland behöver jag hjälp med idéer eller svåra beslut i jobbet och då ses vi ”akut”. Ibland kan det gå längre tid mellan varven, men aldrig mer än 3–4 veckor.

Linda Nyberg

Göran Broberg