Programledaren Carin Hjulström-Livh har kollegan Ninni som livlina:

”Ninni är bra på att spalta upp problem”

Foto: Anders Deros
Carin och Ninni ventilerar allt under sina promenader.
RELATIONER

Carin Hjulström-Livh, 40, och Ninni Jonzon, 42, fann varandra i joggingspåret.

Hur lärde du och Ninni känna varandra?

– Ninni och jag lärde känna varandra som reportrar på Göteborgs-Tidningen i mitten av 80-talet. Jag har alltid sprungit mycket och drog med Ninni i motionsspåret.

På vilket sätt är Ninni din livlina?

– Ninni är min terapeut. Hon är fantastisk på att spalta upp och bryta ner problem på ett stöttande sätt. Hon är glad och omtänksam, men kan också bli rejält förbannad. Inte på mig, men på saker ute i samhället. Det är skönt med människor som blir förbannade i stället för gnälliga. Ninni är tuff och vågar stå på sig. På somrarna när jag är på Gotland med min familj saknar jag Ninni jättemycket. Vi försöker höras på telefon men det är inte alls samma sak.

Hur ofta ses ni?

– Vi promenerar två till tre gånger i veckan vid Gunnebo slott utanför Göteborg. Det är nästan bara då vi ses numera, trots att vi bor fem hundra meter ifrån varandra. Vi jobbar båda väldigt intensivt. Men ibland (om än väldigt sällan!) går vi ut och äter eller tar en shoppingtur på stan.

Vad pratar ni om?

– Om allt: jobb, familjeliv, husrenoveringar, föräldrar. Vissa saker är lättare att vädra med en nära vän än sin partner. Det skulle bli så tjatigt hemma vid köksbordet annars.

Carin Hjulström-Livh

Ninni Jonzon