Var femte kille vill älska i en tv-såpa

24 000 svenska kvinnor och män: Så vill vi ha sex

Så vill vi ha det i sänghalmen Både tjejer och killar vill helst bli förförda genom sensuell massage och en majoritet skulle vilja testa att älska ute i naturen.
RELATIONER

Tjejer: risken är stor att din pojkvän vill ha sex med någon av dina kompisar.

Killar: din flickvän vill troligen göra det med andra tjejer.

Aftonbladet har i en stor sexundersökning kartlagt hur unga män och kvinnor vill älska.

Ivarsson.

Kartläggningen bekräftar i stort tidigare sexundersökningar - med vissa undantag. Bland annat har en förvånansvärt stor andel unga män en hemlig dröm om att ha sex framför kameran i en dokusåpa. Att älska inför svenska folket lockar fler än var femte kille.

Undersökningen har genomförts på aftonbladet.se och publiceras i dag i sin helhet i Aftonbladets nöjesbilaga Puls. 24 000 män och kvinnor i åldrarna 18-34 år har svarat på ett 20-tal frågor om var, hur, när och med vem de vill ha sex.

"Vi närmar oss varann sexuellt"

På de flesta frågor ger tjejer och killar i stort sett samma svar, vilket inte förvånar sexologen Malena Ivarsson.

- Män och kvinnor närmar sig sexuellt, och det är kvinnor som närmar sig männen. Den stora utmaningen är hur vi ska ta efter männen sexuellt utan att förlora vår kvinnlighet, säger hon.

Både tjejer och killar vill helst bli förförda genom sensuell massage, de föredrar sex på kvällen framför mitt på dagen, en majoritet skulle vilja testa att älska ute i naturen, de har i genomsnitt haft lika många sexpartners (1-5 stycken) och de har sex lika ofta (2-3 gånger i veckan).

Gruppsex: Nej tack!

Men visst finns det fortfarande skillnader mellan könen. Hälften av kvinnorna skulle aldrig vilja testa analsex, gruppsex, engångsligg, S&M eller "swingersklubb". Detta säger bara en femtedel av killarna blankt nej till.

Drygt hälften av tjejerna vill eller kan tänka sig att ha sex med en annan tjej. Men bara drygt var tionde kille kan tänka sig ha sex med en man.

En annan fråga där skillnaden är stor är synen på otrohet. Nästan två killar av tre vill ha sex med någon av sin flickväns kompisar, medan bara var fjärde tjej kan se något upphetsande hos sin killes manliga kompisar.

- Jag tror det är biologiskt. Män vill sätta på lite olika kvinnor för att strö sin underbara DNA. Det kan vara bra för kvinnor att känna till. Det är så vanligt att killar är intresserade av andra att man inte behöver ta det personligt i en relation, säger Malena Ivarsson.

Läs mer

Gunnar Svensson